Trendy in de tuin? De tuinspiegel!

4/08/2020

Accessoires zat waarmee je je tuin kunt opfleuren, maar de trend van het moment is misschien wel de tuinspiegel. Een meerwaarde voor elke tuin.

Vergroot je tuin

Een leuke tuinspiegel vergroot optisch je tuin. Of je nu een grote of kleine tuin hebt met een tuinspiegel kun je deze optisch dubbel zo groot doen lijken. Heb je een pad in je tuin, dan kan je door middel van een spiegel dit pad oneindig laten doorlopen, een leuk visueel effect. Een kleine tuin? Zorg dan voor een spiegel achteraan de tuin, zo lijkt deze een heel stuk langer.

Keuze zat in tuinspiegels

Een trend komt er natuurlijk niet zomaar, dus het spreekt voor zich dat je momenteel tal van spiegels vindt: van heel simpel tot compleet met luiken. Wil je een romantische of boho touch dan is dit laatste exemplaar met houten luikjes zeker en vast een optie, maar net zo goed kies je voor strak en minimalistisch. Twee vliegen in één klap slaan? Ga voor een exemplaar met zwarte randen, zwart is dé kleur van het moment voor tuinen.

Zelf met je spiegel aan de slag?

Wil je echt een uniek exemplaar en ben je een beetje handig? Je maakt in geen tijd zelf een tuinspiegel. In 3 simpele stappen speel je het klaar:

Stap 1 l Kies een plekje uit

Een saaie muur opvrolijken of een tuinpad wat extra geven? Bepaal de plaats van je spiegel en de ideale afmetingen.

Stap 2 l Zorg voor de omlijsting

Het spiegelglas zul je moeten bestellen, maar een houten omlijsting maak je perfect zelf. Zaag het in je juiste afmetingen, schuur het hout op en plaats er een laagje vernis over. Je kunt het hout ook een kleurtje geven als je wil.

Stap 3 l Lijm je spiegel aan de omlijsting vast

Zorg dat de ondergrond proper is en lijm je spiegel aan de omlijsting vast. Is je lijst omlijsting ruwer, dan kan boren en fixeren helpen.

Zo moeilijker is een eigen spiegel maken niet en aangezien er maar één exemplaar van bestaat, heb je best wat bijzonders in handen. Weet trouwens dat plexiglas een volwaardig alternatief kan vormen voor klassiek glas en dat dit nog minder onderhoud vergt. Bovendien is dit materiaal een stuk sterker en minder breekbaar. Plexiglas kost ook nog eens een fractie van normaal glas, dus bekijk zeker eens de mogelijkheden.