Zwart verovert de moderne tuin

28/07/2020

Op zoek naar de trendkleur van het moment om je tuin een upgrade te geven? Zwart, zonder twijfel. De tijd van blank- en steigerhout lijkt achter de rug, nu zwart het terras overneemt. Stoer, vol uitstraling en makkelijk te combineren: zwart lijkt ons alvast een blijver.

Ga voor Shou sugi ban

We horen je al denken: wat? Wel, shou sugi ban is de traditionele Japanse techniek die hout verbrandt om het zo duurzamer en tijdsbestendiger te maken. Schimmels krijgen er op die manier geen vat meer op en het maakt je meubels of accessoires perfect geschikt tegen gure weersomstandigheden. Het geeft hout een prachtig effect mee met tekening en een zilveren glans. Logisch dus dat deze trend aan belang wint.

Antraciet als basis

Op zoek naar de perfecte basiskleur voor je terras? Bekijk de mogelijkheid van antraciet tegels eens. Deze kleur is net iets minder dwingend dan zwart, maar opteer wel voor een combi met lichtere kleuren, tenzij je zeer ruim woont. Al te veel donkere kleuren maken de ruimte optisch kleiner. Lichtgrijs kan de perfecte aanvulling vormen. Als je dan ook nog voor voldoende groen gaat in de tuin of op het terras zit je gebeiteld.

Speelse potten

De tijd van de uniforme terracotta pot? Gepasseerd! Speelse vormen vol variatie nemen je tuin over. En nee, dat hoeft niet allemaal perfect te zijn. Mix en match verschillende maten en vormen en laat je tuin gerust wat imperfect zijn. De volledige afgelikte tuin heeft momenteel even zijn beste tijd gehad.

Zorg voor prachtige combinaties met groen

Zwart en groen vormen een droomkoppel. Alle groen komt beter uit in een zwarte pot dan in een andere kleur. Zorg dus voor een mooie combo van groen en zwart, eventueel afgewisseld met wat grijze tinten. Zo kom je tot een prachtig, stijlvol geheel waarin het aangenaam toeven is. Let wel op, want staat de volle zon op bijvoorbeeld je zwarte stoelen, dan kunnen deze aardig warm worden.