Een landschapsarchitect: wat kost dat?

26/06/2020 - partner: Immovlan.be

Een landschapsarchitect bedenkt, tekent en voert de concrete realisatie van uw project uit. Maar waar een conventionele architect zich concentreert op de structuur van een huis of appartement, buigt zijn landschapscollega zich over de buitenkant ervan, meer bepaald de tuin… of het terras!

De landschapsarchitect kunnen we een ontwerper noemen van buitenruimtes, die hij zal indelen en decoreren met bomen, planten en bloemen, om zo een mooi ontworpen tuin te creëren. Of het nu gaat om een nieuw project of de herinrichting van een bestaande tuin, de landschapsarchitect helpt u door oplossingen, maar ook ideeën voor de inrichting aan te reiken, rekening houdend met uw wensen en eisen, alsook uw budget.

Als visionair en groot kenner van de plantenwereld, zal hij u begeleiden bij de creatie van een buitenruimte op maat. Zijn missie is ook om de meest geschikte planten voor uw tuin te selecteren om ervoor te zorgen dat ze doorheen de seizoenen de look van uw tuin in ere houden. Bemeubeld, gedecoreerd en verlicht zoals eender welke ruimte binnenshuis, zal uw tuin meer en meer lijken op een verlengstuk van uw huis in openlucht.

Ook in de stad!

Terwijl de diensten van landschapsarchitecten lange tijd voorbehouden waren aan eigenaars van een huis met tuin, geldt dat vandaag de dag niet meer! Hij kan zich ook bezig houden met de inrichting van uw terras of een groendak.

De laatste jaren heeft een groot aantal professionals zich gespecialiseerd in de inrichting van beperktere ruimtes zoals balkons en terrassen, die steeds vaker deel uitmaken van de verbouwingen door stadsmensen. En dat is nog meer het geval sinds de gezondheidscrisis die de hele wereld treft, waardoor het terras een bijkomende kamer geworden is of een rustig hoekje in openlucht dat niet moet onderdoen voor een tuin!

Met behulp van plantenbakken, vloer- en muurbekleding, maar ook verschillende types meubilair, zal deze professional een tweede leven geven aan uw buitenruimte. Door planten toe te voegen aan uw buitendecoratie, zorgt de landschapsarchitect ervoor dat uw terras een kleine tuin wordt, vaak met planten en accessoires die bijzonder weinig onderhoud vergen.

Hij verliest ook de praktische aspecten niet uit het oog die gelinkt zijn aan een stedelijke buitenhuisinrichting, door accessoires en plantenbakken op wieltjes voor te stellen en een verlichtingssysteem dat versmelt met deze nieuwe buitenomgeving. Zoveel elementen die er samen voor zorgen dat uw dagdagelijkse leven aangenamer en meer ontspannen wordt!

Welke kost?

Reken voor het ontwerpen van een plan voor uw terras op enkele honderden euro’s, ongeveer 350 tot 400 euro voor een kleine tuin van minder dan 500 m² en tot bijna 2.000 euro voor een terrein van ongeveer 80 are.