Zo kies je de perfecte kleur voor je tuinmeubilair

12/06/2020

Uiteraard kun je kiezen voor hout, zwart of wit, maar tuinmeubilair is er vandaag de dag in een waaier aan kleuren. Waarom zou je de zomer niet frivool omarmen met een leuk kleurtje? Maar niet alleen tuinmeubilair kun je de verf zetten, ook je tuinhuis of schutting komen in aanmerking. Wij geven je alvast enkele tips mee.

Wat zijn de trendkleuren van het moment?

Dat kleuren in de lift zitten is alvast een eerste trend. Sterke of contrasterende kleuren veroveren onze tuinen, vaak als accentkleur. Je tuin krijgt er wat meer pit door. Heel wat warme kleuren, snoepkleurtjes en pasteltinten zijn aan een ware veroveringstocht bezig. Je vindt ze bij heel wat leveranciers van tuinmeubilair en ze vinden gretig aftrek. Geel en oranje zijn bijvoorbeeld twee kleuren die regelmatig terugkomen in een moderne tuin.

Tip!

Hoewel kleur zeker een meerwaarde kan bieden in je tuin, doen ze het beter als accentkleur. Een felle schutting is misschien niet de verstandigste keuze, maar enkele kleurrijke accenten kunnen een anders nogal saaie schutting wel opvrolijken.

Zorg voor matchende kleuren

Niet elke kleur past in elke tuin of setting. Denk dus goed na over het kleurgebruik. Weet dat zwart, groene planten uitstekend doet uitkomen en extra uitstraling geeft, maar dat de ruimtes welk kleiner ogen. Heb je een kleine tuin, dan kun je zwart maar beter links laten liggen. Parelgrijs is dan een beter alternatief. Minstens even charmant, maar dan wel zonder het verkleinend effect.

Rode en gele aardetinten doen het perfect als eyecatcher in je tuin, terwijl je met wit hetzelfde effecte kunt bekomen, maar dan net een tikkeltje strakker. Ga je voor neutraal, dan zit je altijd goed met leisteen.

Tip!

Kijk uit met groen. Deze kleur komt enkel tot zijn recht als je tuin niet rijkelijk voorzien is van planten en bloemen. Ze dempen dan het effect en dat kan niet de bedoeling zijn.

Experimenteren met kleine items of kleine vakken is de boodschap. Zo merk je al snel welke kleuren het uitstekend doen in je tuin en welke minder. Een moodboard om mee te beginnen is nooit slecht. Zo kun je een 4-tal kleuren met elkaar matchen en kijken of ze elkaar versterken. Minder kan natuurlijk ook, meer raden we af.