Wanneer en waarom zou jij een interieurinrichter inhuren?

10/06/2020

Uitgekeken op je interieur? Of trek je naar een nieuwe woning en wil je gelijk de juiste vibe in je interieur? Dan kan een interieurinrichter/stylist een handje helpen. Een goede interieurspecialist is zijn/haar budget waard en zorgt voor een fikse meerwaarde. Wij geven alvast enkele tips mee.

Waarom doe je beroep op een stylist?

Hoewel het aanstellen van een interieurinrichter een investering vergt, verdien je dit op langere termijn terug. Een goede stylist houdt rekening met je budget, je smaak en hoe je leeft. Door gebruik te maken van zijn/haar advies voorkom je dure missers en investeer je enkel in wat past en wat je echt nodig hebt. Bovendien kan je via het netwerk van deze tussenpersoon vaak net iets goedkoper spullen aankopen.

Heb je weinig tijd of heb je weinig inspiratie, dan kan een bijkomend iemand een enorme hulp bieden. Plannen, organiseren en zaakjes regelen: interieurstylisten zijn er goed in. Zij vatten de koe bij de horens, hebben de nodige contacten en houden de vinger aan de pols. Zij coördineren de eventuele werken en volgen de leveranciers op. Weer een zorg minder!

Bepaal eerst je eigen doelstellingen

Voor je een interieurinrichter inschakelt is het aangewezen eerst je doelstellingen te bepalen. Welke sfeer wil je je interieur laten uitstralen of wat is het praktische nut? Zo kun je een duidelijke briefing geven en voorkom je tijdverlies. Een moodboard kan helpen om een bepaalde richting aan te geven. Ben je niet zeker of een interieurinrichter écht een meerwaarde kan betekenen, maak dan eerst eens een vrijblijvende afspraak. Het is belangrijk dat je een klik voelt met de persoon die een belangrijk deel van je leven gaat inrichten.

Je woning verkopen?

Wist je dat een interieurstylist ook van pas kan kopen bij het verkopen van je woning? Wil je je woning vlot verkopen, dan kunnen kleine aanpassingen een groot verschil maken. De tips van een ervaren interieurinrichter kunnen voor meerwaarde zorgen en een vlottere verkoop.