5 tips om je terras te reinigen

4/06/2020

Nu de temperaturen gevoelig stijgen, het BBQ-seizoen is aangebroken en we met zijn allen heel wat tijd in de tuin doorbrengen, is het misschien tijd om je terras te reinigen. Met deze 5 middeltjes klaar je de klus in een mum van tijd en hoeft er geen professionele firma aan te pas te komen. Zo geniet jij in het zonnetje van het perfect propere terras!

Groene zeep

Uiteraard kun je naar het tuincentrum of de doe-het-zelf winkel hollen voor product, maar met groene zeep bekom je hetzelfde resultaat. Het kost je amper wat, buiten de manuele arbeid. Vet het terras en/of je meubels in met zeep, laat het 24u inweken en spuit af. Je kunt er ook een sopje van maken met water en soda. Het is maar waar je je het meest op je gemak bij voelt.

Last van mos?

Weet dat je met azijn dit probleem kunt aanpakken. De groene aanslag op je terras kun je perfect met azijn te lijf gaan. Breng azijn onverdund aan. Algen en mossen zijn op zijn zachtst gezegd niet wild van azijn. Afspuiten is trouwens niet nodig. Bovendien kost het je amper wat.

Aluminium meubels?

Terwijl je houten meubels perfect kunt aanpakken met een sopje en groene zeep, pak je aluminium meubels beter aan met afwasmiddel of afwasreiniger. Gebruik zeker geen schuurspons, want dit kan voor krassen zorgen, maar kies voor een doek.

Kijk uit met de hogedrukspuit

Grondig reinigen, daar haal je toch de hogedrukreiniger voor boven? Je terras schoonspuiten onder hoge druk klinkt evident, maar kan er ook voor zorgen dat je het opvulzand tussen de tegels wegspuit. Uitkijken dus en goed nadenken of je je terras kunt aanpakken met de hogedrukspuit of niet.

Doe de moeite om je terras leeg te maken

Wil je grondig reinigen, zorg dan voor een leeg terras. Zie je het niet zitten om het gelijk helemaal leeg te maken, dan kun je ook in stukjes werken. Ga je grondig reinigen dan kan er vuil en modder opspatten en dat wil je niet op je meubels en/of stoffen.

Je woning verkopen? Een proper terras zorgt voor meerwaarde

Sta je op het punt je woning te verkopen? Weet dan dat een proper terras ongetwijfeld bijdraagt aan een vlotte verkoop. Het zorgt voor een verzorgde uitstraling en geeft zeker op een zomerse dag een instant vakantiegevoel. Reken maar dat een potentiële koper zichzelf al op het terras ziet zitten!