5 voordelen van een verwilderde tuin

5/02/2020

Deze winter je tuin wat laten verwilderen wegens tijdsgebrek? Goed bezig, want een verwilderde tuin heeft best wat voordelen. Wij zetten 5 voordelen op een rijtje. Misschien zo laten voor de rest van het jaar?

Geen schadelijke producten

Spuit en gooi je helemaal niets in je tuin, dan ben je zeker dat je geen schadelijke stoffen gebruikt. Zo ben je ecologisch verantwoord bezig.

Een betere luchtkwaliteit voor iedereen

Wist je dat een verwilderde tuin een stuk meer C02 absorbeert, dan een perfect aangelegd tuintje? Bomen en hoge planten zorgen tijdens de steeds warmer wordende zomers trouwens voor verkoeling.

Meer bijen

Bijen zijn noodzakelijke beestjes, al kun je daar een beetje afkerig tegenover staan. Voor de landbouw zijn ze essentieel.

Minder overstromingsgevaar

Woon je in een gebied dat gevoelig is voor overstromingen? Weet dat een verwilderde tuin minder snel overstroomt dan een perfect gemaaid gazon. Minder maaien is gelijk aan dikkere graswortels. Ze nemen dan ook beter vocht op en kunnen ook nog eens beter tegen de droogte.

Het is wél mooi

Hoewel heel wat mensen het totaal niets vinden, kan een verwilderde tuin wel mooi zijn. Spontaan beginnen er mooie bloemetjes te groeien én je beschikt in een mum van tijd over een unieke tuin. Bovendien kost het je helemaal geen tijd om je tuin te onderhouden, waardoor je er langer van kunt genieten. Een verwilderde tuin evolueert voortdurend, waardoor je er nog meer van geniet.