Gek of geniaal? Barbecue het hele jaar door met een houtkachel!

21/10/2019

Verschillende kachelproducenten zijn op het idee gekomen om een barbecue-installatie in te bouwen. Ideaal om te genieten van de geneugten van de zomer op lange winteravonden!

Een houtkachel als barbecue gebruiken, zou gezonder zijn dan een traditionele houtskoolbarbecue. Het voedsel wordt voor de vlam geplaatst en bakt door straling. Het zal niet verbranden als het vet eraf valt.

Moderne houtkachels combineren hoge energieprestaties met een modern design. Ze kunnen worden geïnstalleerd in alle soorten interieurs, van de modernste tot de meest traditionele. Bovendien zorgt een houtkachel voor een onvergelijkbaar gevoel van warmte en een aangenaam zicht op het verbrandingsproces.

Kachels met geïntegreerde oven

Koken in een houtoven maakt het mogelijk om gerechten met een zeer speciale smaak te bereiden. Sommige fabrikanten hadden het goede idee om de warmteproductie voor een huis te koppelen aan de mogelijkheid om op de ouderwetse manier te koken. De geïntegreerde oven maakt vele bereidingen mogelijk: brood, gebak, pizza’s enzovoort.

Sommige kachels hebben zelfs een zeer praktisch vak om borden warm te houden. Het spreekt voor zich dat deze oven alleen kan worden gebruikt wanneer het fornuis in werking is, d.w.z. tijdens het verkeerde seizoen. Het belangrijkste voordeel is dat het een interessant alternatief biedt voor barbecueliefhebbers. Dit is vooral mogelijk met gemetselde kachels.