3 tips om je tuin te redden tijdens de droogte!

2/08/2019

Lijdt ook jouw tuin onder de droogte en de hittegolven? Is het gazon verbrand, zijn de bomen zijn hun bladeren kwijt en zien de bloemen er verdord uit? Maak je geen zorgen: met deze 3 tips breng je je tuin weer helemaal tot leven!

Bruine vlekken op je grasperk?

Geen paniek, dit betekent niet dat je tuin om zeep is: noem het gewoon een zelfbeschermingsproces. Als het weer begint te regenen, komt alles goed. Zelf water geven, mag ook maar alleen als het niet zonnig is want anders riskeer je het gras te verbranden. Wacht tot je gazon weer groen is voor je start te maaien.

Bladeren kwijt?

Bomen kunnen in extreme gevallen een deel van hun gebladerte verliezen om uitputting te voorkomen. In dit geval is het aantal oplossingen beperkt: je kan (met mate) water geven, mulchen om het vochtgehalte op peil te houden (zie ons artikel over kalk) en/of snoeien op het juiste moment.

Planten verdord?

Verwijder eerst de dode bladeren alvorens je water geeft en vergeet niet om de bladeren te hydrateren. Zorg ervoor dat ze worden blootgesteld aan licht en overweeg vervolgens om de plant te verpotten zodra deze weer kleur krijgt, eventueel met een beetje meststof.

Lees ook: Droogte: zo kan je je moestuin redden!