Zo gaat je terras langer mee

5/07/2019 - partner: Immovlan.be

Het hout van je terras is één ding, maar wat zorgt er nu echt voor of je terras langer meegaat? De afvoergoten van een terras worden vaak over het hoofd gekeken. Veel onderhoud vergt het niet, maar jaarlijks er eens naar kijken is toch wel nodig om het jarenlang uit te zingen.

Waarvoor dienen de afvoergoten

  • Afvoeren van poetsmiddel

Als het goed is reinig je geregeld je terras. De afvoergoten zorgen ervoor dat het water weggevoerd wordt. Wat veel mensen vergeten is dat je na het reinigen met detergenten, best naspoelt met zuiver water. Als je het reinigingsmiddel niet wegspoelt, droogt het op en tast het je afvoerrooster aan. Daardoor kan dit rooster gaan roesten.

  • Afvoeren van regenwater
    Uiteraard wordt ook overvloedig regenwater afgevoerd. Wist je trouwens dat regenwater perfect geschikt is om na te spoelen. Je kunt met regenwater ook je terras schoonmaken. Eigenlijk heb je helemaal geen detergent nodig.

Onderhoud ook de binnenkant van je rooster

De buitenkant onderhouden is evident, maar ook de binnenkant verdient een reinigingsbeurt. De meeste roosters laten zich makkelijk verwijderen. Bladeren en ander vuil kunnen er zich in ophopen, dus geregeld reinigen is de boodschap. Bladeren verdwijn je best manueel, de goot uitspuiten kan met een tuinslang.

Zijn je roosters echt versleten, dan kun je ze meestal makkelijk vervangen. Vaak kun je ze simpelweg opheffen en is er helemaal geen breekwerk nodig.