Waarom een tuinarchitect inschakelen een goed idee is

27/06/2019

Wie een nieuwe woning bouwt, neemt een architect onder de arm en ook interieurarchitecten worden veel gevraagd. Een tuinarchitect inschakelen, is dan weer een beslissing die Belgen over het algemeen een pak minder snel nemen. Onterecht?

Een tuinarchitect ontwerpt en coördineert de inrichting van de buitenruimtes en vooral van de tuin. Zo’n professional zal je over het algemeen ook adviseren over het onderhoud van je terrassen, balkons, buitenstenen en planten.

Toegevoegde waarde

De kennis van de landschapsarchitect over planten, bloemen, struiken, bomen, hagen en de vele materialen die buiten kunnen worden gebruikt, zoals hout, kunststoffen en steen, wordt doorgaans gecombineerd met uitgebreid esthetisch onderzoek. Dit is altijd een grote toegevoegde waarde voor je huis.

De liefde van Moeder Natuur

Meestal zijn tuinarchitecten ook natuurliefhebbers en in staat een perfecte harmonie te creëren door gebruik te maken van de natuurlijke eigenschappen van de verschillende soorten planten die beschikbaar zijn. Een eigen paradijsje? Het is zeker mogelijk, zelfs in de stad.