Ziet je parasol er niet uit? Vind hier de magische oplossing in 3 stappen!

13/06/2019

Met de mooie dagen in het vooruitzicht, is het tijd om je tuinmeubels eens te inspecteren. Ontdek je daarbij, zoals velen onder ons, dat je parasol helemaal niet meer toonbaar is voor het nieuwe zomerseizoen? Lees hier een magisch recept om hem nieuw leven in te blazen!

Een parasol die opgeborgen is in een kelder of garage kan toch beschadigingen oplopen. Denk maar aan schimmelplekken, spinnenwebben, vastgeplakte insecten en alle denkbare vlekken.

Stap 1: afstoffen!

Neem eerst de tijd om al het stof dat je parasol bedekt te verwijderen met een plumeau, microvezeldoek of zelfs een stofzuiger.

Stap 2: toverdrankje!

Giet ongeveer 200 ml sodakristallen in een liter warm water. Die kristallen hebben ontvettende eigenschappen. Doe handschoenen aan en neem een borstel in de hand, wrijf hard over het doek en spoel daarna overvloedig met proper water, liefst via een slang met matige druk.

Stap 3: drogen!

Je hoeft enkel de parasol nog te laten drogen. Als het kan, in de zon. Doe in ieder geval de parasol open en sluit hem pas weer als hij volledig droog is!