Hoe u best uw rozen onderhoudt

13/06/2019

De rozen zijn de koninginnen van de tuin. Ze komen voor in meerdere kleuren en zijn aangenaam om naar te kijken en om aan te ruiken. Om een goede bloei te verzekeren, moet u ze het hele jaar door onderhouden.

Inderdaad, het onderhoud van de rozen verschilt van seizoen tot seizoen. Dit zijn heel eenvoudige werkjes, maar ze vereisen veel aandacht. Van maart tot september moet u maandelijks schoffelen om de grote blokken aarde te doorbreken die de waterinsijpeling verhinderen. Om de planten tegen mogelijke besmetting te beschermen, moet onkruid bovendien continu worden verwijderd.

Zoals alle planten hebben rozen voedingsstoffen nodig om te bloeien. De toevoeging van een vloeibare of korrelige meststof stimuleert groei en bloei, zelfs bij oude rozen. Zodra bruine of gele vlekken verschijnen, behandel de plant dan elke drie weken met een fungicide.

De aanwezigheid van insecten (mieren, bladluizen, rupsen) moeten uw aandacht hebben. Om de bloei te verlengen en de hergroei te stimuleren, is het raadzaam om vage bloemen te knippen en systematisch te elimineren. Door deze eenvoudige tips te volgen, zult u lang plezier hebben van uw rozen.