4 tips om een stedelijk terras er landelijk te doen uitzien

11/06/2019

Wat is er beter dan een landelijke sfeer om los te koppelen van het dagelijks leven en te genieten van een welverdiende pauze? Hier zijn vier tips om een stedelijk terras in een klein stukje platteland om te toveren.

Ontdaan van enige inrichting kan een terras snel veranderen in een niet-uitnodigende ruimte waar we uiteindelijk niet graag gebruik van maken. Dus waarom zou u hem niet de meer landelijke stijl meegeven om er vaker en intiemer van te genieten?

1. Kleed uw terras met houten tuinmeubilair aan

Hout zorgt ongetwijfeld voor een vleugje warmte in alle interieurs. Datzelfde geldt ook voor terrassen. Dankzij enkele kussens en andere zetelaccessoires waarmee u uw meubels kunt personaliseren, wordt uw terras meteen aangenamer.

2. Kies voor enkele "landelijke" accessoires

Een succesvolle decoratie gaat onmiskenbaar voorbij aan enkele details die hier en daar zorgvuldig zijn gerangschikt. Nooit waren ze zo talrijk en gevarieerd dat iedereen deze ruimte op zijn best kon inrichten. We denken in het bijzonder aan het buitentapijt, dat in staat is om een afgeleefde terrasvloer te verbergen, of een al dan niet gekleurde ledverlichting, die een unieke sfeer zal bieden. Het beste van het beste: maak een waterpunt, gebruik een overloopbekken of een eenvoudige zinken kuip die kan worden uitgerust met een aquariumpomp.

3. Bouw een kleine moestuin

Als we vuile handen op het platteland kunnen krijgen, waarom niet ook in de stad? Niets houdt u tegen om een ​​kleine moestuin te ontwikkelen met plastic bakken of zelfs een onbehandeld houten vierkant, gevuld met potgrond die in bijna alle doe-het-zelfzaken te vinden is. De zorg voor een moestuin staat synoniem voor ontspanning – dat is bewezen – maar het geeft u ook wat fruit en groenten in de zomer.

4. Zorg ervoor dat u wat privacy heeft

Zich alleen voelen in de wereld, in de drukte van een stad, kan ook een bron van welzijn zijn. Denk er dus ook aan om wat privacy te behouden, inclusief het gebruik van een houten afsluiting. Over het algemeen flexibel en gemakkelijk te monteren, zullen ze uw terras gezelliger maken, terwijl u schaarser gekleed kunt rondwandelen als de zon zakt.