De 2019 must-haves voor de tuin

9/05/2019

Ook dit jaar hopen we weer op fantastisch lente- en zomerweer, zodat je weer langdurig in de tuin kunt genieten. Daarvoor moet je tuin natuurlijk wel goed zijn ingericht. Dit kan op verschillende wijzes. Daarbij kun je rekening houden met de laatste tuintrends. Ook dit jaar zijn er weer de nodige trends voor in de tuin en daarbij mag je enkele must-haves voor de tuin niet missen.

Insectenhotel

Insecten krijgen het tegenwoordig steeds moeilijker om voldoende planten en bloemen te vinden voor hun voedsel. Wij houden momenteel van strakke tuinen die gemakkelijk te onderhouden is. Daarbij gaat veel natuur verloren. In plaats van gras plaatsen we tuintegels en we hebben geen volgroeide tuin meer, maar bloem- en plantenbakken. Je kunt de insecten een handje helpen door een insectenhotel aan je schutting of muur te hangen. Zo krijg je weer bijen, lieveheersbeestjes en andere insecten in je tuin.

De vuurschaal

De vuurschaal is de opvolger van de overbekende vuurkorf. De vuurkorf is een korf waarin je een gezellig vuurtje kunt stoken en waarom heen je kunt staan om je op te warmen met koud weer. De vuurschaal is een kleinere versie die je gewoon op tafel kunt plaatsen. De vuurschaal is compact, bestaat uit vuurvast materiaal en je kunt nu op lange zomeravonden gewoon aan tafel zitten. Hierbij geniet je van de warmte van de vuurschaal, maar ook van de gezelligheid van een knisperend vuurtje.

Loungeset

De klassieke kunststof tuinset heeft helemaal afgedaan. Tegenwoordig zitten wij luxe in onze tuin op loungesets. Deze tuin loungesets bestaan uit een relaxte zit- en ligbank en één of meerdere fauteuils. Tuin loungesets bestaan meestal uit duurzaam wicker. Dit zijn kunststof draden die om het aluminium geraamte van de meubels zijn gevlochten. Het aanblik doet aan als rotan, maar is kwalitatief veel beter. Zo kun je een loungeset het gehele jaar buiten laten staan. Met een loungeset heb je meer zitplekken en zit je luxe en comfortabel.

De hangmat

Tijdens mooi weer kun je natuurlijk op je loungebank relaxen, maar een hangmat in de tuin geeft je het gevoel dat je relaxed op een heerlijk strand tussen de palmbomen. Een hangmat kan opgehangen worden tussen de bomen in je tuin, maar er zijn ook hele mooie standaarden waar je je hangmat aan kunt ophangen.

Terraskachel met barbecue

Niets is leuker dan op zwoele zomeravonden met vrienden of familie te barbecueën. Er zijn tegenwoordig prachtige terraskachels die je functioneel kunt gebruiken. Het vuur zorgt ervoor dat je terras heerlijk opgewarmd wordt, maar met een rooster boven je vuurtje kun je ook heerlijk barbecueën. Er zijn zelfs terraskachel verkrijgbaar met een pizzaoven, zodat je je gasten een lekkere pizza voor kunt zetten.