Een kunstmatige in plaats van een natuurlijke haag? Hier zijn 5 voordelen!

9/05/2019

Een natuurlijke haag is uiteraard zeer mooi maar legt ook tal van beperkingen op. Tussen het vervelende onderhoud, de ongelijke dichtheid van de installatie en de seizoensgebondenheid, kijken steeds meer Belgen uit naar een kunsthaag.

Allereerst goed nieuws: de huidige kunsthagen lijken in niets meer op de modellen uit het verleden. Nog voordelen nodig? We zetten er 5 op een rijtje.

1. Eenvoudige en snelle installatie

Het is niet nodig om in de grond te graven, water te geven, te wachten tot er iets groeit… Een kunstmatige heg wordt op een rol direct op het hek geplaatst en in een mum van tijd is die klus geklaard.

2. Ideaal voor een balkon

Voor een terras of balkon van een appartement is dit bijna de enige mogelijke keuze. Een efficiënt en elegant privacyscherm!

3. Duurzaam

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is een kunsthaag bijzonder resistent én brandveilig. De ";bladeren" worden trouwens behandeld tegen UV-stralen om het uitzicht te bewaren.

4. Anti-insecten

In tegenstelling tot een natuurlijke heg trekt een kunstmatig model geen insecten aan, wat met name in de zomer interessant is.

5. Eenvoudig onderhoud

Het grootste voordeel! PVC groeit niet en dus heb je geen heggenschaar meer nodig. Bovendien komen er bij een kunsthaag geen ‘tuinziekten’ aan te pas.