Maak je terras of tuin zomerklaar met deze 5 tips!

12/04/2019

Je terras of tuin zomerklaar maken kan behoorlijk wat tijd kosten. Om je te helpen hebben we daarom enkele praktische tips voor je op een rijtje gezet waarbij je je terras, balkon of tuin in geen tijd summer ready hebt gemaakt. Laat de zon maar komen!

Tip 1: Weg met rondslingerende bladeren en dode takjes

Na de wintermaanden heeft je tuin het nodige te verduren gehad door regen, vorst en vallende bladeren. Eerste stap is dan ook het fris en proper maken van je tuin of terras. Verwijder alle dode bladeren, rondslingerende takken en onkruid, zodat er genoeg plek is voor nieuw leven. Vergeet ook niet de kapotte bloempotten weg te halen.

Tip 2: Maak terras en meubels weer fris en proper

Nu je tuin helemaal is ontdaan van dode bladeren, rotte takken en onbruikbare potten kan je beginnen met de schoonmaak. Het is immers zonde om op een vuil, vies terras nieuwe bloemen en planten te gaan zetten. Groen aanslag op de terrastegels? Ga aan de slag met een hogedrukreiniger en maak de tegels op het terras proper. Haal direct ook een vodje over de tuinmeubels, zodat alles er weer fris en proper uitziet.

Tip 3: De juiste planten en bloemen kiezen

Nu je terras of tuin weer helemaal fris, proper en opgeruimd is, is het tijd voor vers groen. Voordat je naar het tuincentrum gaat en je op zoek gaat naar nieuwe planten en accessoires voor in de tuin is het goed om vooraf te bedenken wat je graag wil. Ga je voor groen waar je weinig aan hoeft te doen? Of heb je groene vingers en vind je het juist plezant om wat meer verschillende planten en bloemen te plaatsen? Denk ook aan de kleurstelling van de verschillende planten, het is mooi als dit een beetje op elkaar aansluit.

Tip 4: Tijd om te planten

Kijk op voorhand altijd even na in welke periode je de planten, zaadjes en bloemen het beste kunt planten. En ook waar je welke planten gaat zetten. Sommige soorten hebben veel of juist weinig licht nodig, en sommige planten matchen niet goed met elkaar. Kies een mooie dag uit en ga aan de slag met het vullen van de bloempotten en aanleggen van de planten.

Tip 5: Je tuin onderhouden, ook tijdens de lente en zomer

Voor je het weet is het alweer volop zomer. Goed voor het groen in de tuin, maar ook tussendoor is het belangrijk om je terras of tuin goed te onderhouden. Zorg voor voldoende water en knip stekjes af en toe bij. Zo zorg je ervoor dat de planten niet te groot worden of dat ze doodgaan. Regelmatig met een bezem over het terras gaan is ook aan te raden, je hebt immers geen zin om weer met die hogedrukreiniger aan de slag te gaan.