Tuinmeubilair: welke zijn trending en welk budget moet ik voorzien?

3/04/2019

Nu de zon weer regelmatig schijnt, is de verleiding groot om met een glaasje op het terras plaats te nemen. Nu alleen de tuinmeubelen nog! Benieuwd naar de laatste trends en welk budget je moet voorzien?

We vroegen Anne-Laure Gauthier, tuinmeubelspecialiste bij Leroy-Gauthier in Noville (bij Bastogne), om ons iets meer over dit onderwerp te vertellen. De huidige trend? Functioneel meubilair dat praktisch is in gebruik. Een overzicht!

Teak

";In het recente verleden hebben we veel teakhouten meubelen verkocht. Da’s nu veel minder het geval, ook al blijven sommige mensen erbij zweren. Het probleem met teak is dat het één tot twee keer per jaar geolied moet worden en daarom kiezen we er tegenwoodig minder voor. Tuinmeubels die weinig of geen onderhoud nodig hebben en die de hele winter buiten kunnen blijven staan, zijn populair nu. Je hoeft ze alleen maar met een doekje af te vegen om ze weer volledig tot hun recht te laten komen. Dus: plastic, aluminium, roestvrij staal, zulke materialen. Vooral inox is goed bestand tegen winterweer en bovendien sterker dan aluminium… maar ook duurder natuurlijk."

Verfijnd meubilair

Ook qua design veranderen de smaken, al blijft het prijskaartje natuurlijk de doorslaggevende factor. ";Over het algemeen zijn gevlochten kunststof meubelen, hoewel van hoge kwaliteit en met een knap design, minder succesvol dan voorheen. Anderzijds doen zeer eenvoudige, rechthoekige tafels het erg goed, in het bijzonder omdat ze gemakkelijk op te bergen zijn."

Nu de prijs nog

Voor een kwaliteitsvolle maar eenvoudige set tuinstoelen kan je bij de firma terecht met een budget tussen € 500 en € 600. Wil je een echt salon voor in de tuin, moet je minstens € 1.000 rekenen. Afhankelijk van het gekozen materiaal en ontwerp lopen de prijzen op tot € 5.000 à € 6.000.