5 geweldige tuinhuisjes om van te smullen

20/11/2018

Ben je graag buiten, één met de natuur of tuinier je graag? Dan mag een huisje niet ontbreken in je achtertuin. Tuinhuizen lijken steeds meer aan populariteit te winnen.

Of je nu in je tuin een extra ruimte creëert als werkplek, buitenkeuken of logeerkamer, tuinhuizen zijn praktisch en stijlvol tegelijkertijd. Zowel designbureaus als DIY-klussers ontwerpen en bouwen tegenwoordig de mooiste tuinhuizen. We hebben 5 geweldige tuinhuisjes voor je gevonden, welke is jouw favoriet?

Een huis in hogere sferen

Heb je een grote boom in je tuin staan en wil je het hogerop zoeken? Kies dan voor een boomhut als tuinhuis. Het Duitse designbureau Baumraum creëert de mooiste boomhutten. Op verschillende plekken in Duitsland hebben zij architectonische boomhutten gebouwd, waarbij gebruik gemaakt is van minimalistische elementen en materialen zoals glas, metaal, staal en hout. Zou het iets zijn voor jouw achtertuin?

www.baumraum.de

Een diner voor 15 in … een tuinhuisje!

Dit bijzondere tuinhuis met keuken is ontworpen door het Russische Kerimov + Prishin Architects. Het tuinhuis staat in Moskou en is ontworpen als verlengstuk van het huis. Er is plaats genoeg voor 15 personen in het tuinhuis, maar door de deuren te openen wordt ook het terras bij de ruimte betrokken. Iedereen is welkom!

Ilya Ivanov

Glazen theehuis en orangerie

Boston Flavin Architects heeft een ‘Glass House In The Garden’ ontworpen, een klein glazen gebouw in een achtertuin met een mooie ontspannende tearoom, grote open haard en een orangerie voor de bonsai plantencollectie van de eigenaar. In dit glazen tuinhuis ben je één met de natuur!

www.contemporist.com

‘Bewoonbaar meubelstuk’ in India

In een dicht beplante tuin van een woning in Bengaluru, India staat dit bijzondere tuinhuis. Ontwerpersduo Cyrus Patell en Eliza Higgins hebben hiermee een ‘bewoonbaar meubelstuk’ weten te creëren waarbij je de rust kan opzoeken, midden in de natuur. Het tuinhuis is bekleed met dunne stroken plaatselijk gewonnen hout. In dit tuinhuis word je helemaal zen!

Tina Nandi Stephens

Slapen onder de sterrenhemel!

De Nederlandse architect Caspar Schols ontwierp een innovatief tuinhuis dat aangepast kan worden aan elk weertype, stemming of gelegenheid. Dit bijzondere tuinhuis bevat een binnenwand van dubbel glas en een dak van staal en glas. Doordat de ruimte wordt verwarmd door een kleine Noorse houtkachel, kan je hier ook in de winter genieten en zelfs slapen onder de sterrenhemel!

Jorit’t Hoen