Last van wespen met dit warme weer? Met deze tips ben je ze te snel af.

10/08/2018

We kennen het allemaal wel. Het is warm, we eten buiten en we horen we het gezoem. Een wesp! Al snel zijn het er vijf en is van eten geen sprake meer.

Deze zomer zijn er alvast verschrikkelijk veel wespen. Maar hoe kunnen we die gestreepte indringers dan het best verjagen? Hieronder vind je vijf tips die ervoor zorgen dat jij in alle rust verder kan eten.

Verfrissende afleiding

Een verfrissende manier om wespen op afstand te houden, is een bevroren zak water aan je terras ophangen. De wespen schrikken van de weerkaatsing van het licht en blijven uit de buurt.

Koffie

Koffie heeft een sterke geur. Wespen zijn er niet wild van. Zet een potje met gemalen koffie op tafel en steek de koffie kort in brand. De geur is sterk aanwezig en de wespen blijven op afstand. Wij hebben het geluk dat we de geur al snel niet meer ruiken, maar wespen blijven er last van hebben.

Sterke geuren

Niet alleen koffie houdt de wespen op afstand, er zijn nog heel wat sterke geuren waar ze niet van houden. Denk maar aan kruidnagel of wierook. Voor ons misschien niet meteen slechte geuren, maar wespen denken hier anders over. Ook koper heeft een geur waar de wespen niet van houden.

Wespennest

Wespen hebben hun eigen nest en als het erop aankomt, hebben ze liever geen concurrentie. Via het internet kan je tegenwoordig nep wespennesten kopen die je dan in de buurt van de tafel kan hangen. Zo blijven de wespen hier zeker op afstand.

Zoetigheden

Misschien de oudste en meest gekende truc om wespen op afstand te houden, is het plaatsen van een schoteltje vol zoetigheid op een paar meter van de eettafel. Zo eten ze toch hun buikje rond, maar heb jij er alvast geen last van. Wie niet sterk of simpelweg angstig is, moet slim zijn …