Trends: tuinmeubilair

20/07/2018

Tuinsets doen het goed tegenwoordig: de tuin wordt een extra leefruimte waar het heerlijk vertoeven is met vrienden, om wat te ontspannen…

Tuinmeubels worden steeds comfortabeler, naar het evenbeeld van ons gezellig salon waar we ons terugtrekken tijdens de lange winteravonden. De tijd dat men genoegen nam met een eenvoudig bistrotafeltje ligt ver achter ons! Verfijning is het codewoord, ook voor buitenmeubels. Kleuren zijn erg belangrijk, zo is geel momenteel erg gegeerd.

De tuin is een plaats om te ontspannen en zo weer krachten op te doen om de buitenwereld aan te kunnen. Geel is een zonnige kleur die ideaal is om wat energie te geven. Ook de andere elementen van onze tuininrichting zijn vaak geel. Tuinen mogen dan wel hip en trendy zijn, toch zijn de nieuwe trends voor tuinmeubels eerder op het verleden gericht. Vintage doet het erg goed, de canapé en ligzetels van binnen krijgen een buitenversie. Ook de schommelstoel kent een tweede jeugd. De materialen stroken ook met de vintagemode en verwijzen naar elementen uit de natuur (vlechtwerk, rotan, hout, …).

De tuinset

Er is voor elk wat wils, in alle stijlen en kleuren, maar het doel is steevast hetzelfde: comfort. Strakke lijnen en een moderne afwerking zullen zeker bij uw gasten in het oog springen. Geel doet het goed bij de decoraties maar zwart blijft een klassieker die nog steeds erg in trek is. De combinatie van zwart met een felle kleur zorgt voor een tuinhoekje met temperament. Ook de vormen mogen gedurfder zijn, met wat design. Rechte lijnen zijn populair maar designers brengen graag ronde vormen aan om het contrast extra in de verf te zetten.

hesperide.ch

Verlichting

Bepaalde tuinsets kunnen ook gecombineerd worden met een prachtige ledverlichting. Eens de avond valt verspreiden de ledlampjes een zacht licht en zorgen ze voor een intieme sfeer tijdens heerlijke avondjes buiten. Het is moeilijk om echt een trend te ontwaren voor de tuinsets, er zijn er verschillende. Het is altijd een kwestie van smaak, maar ook de harmonie met de omgeving is een factor. Designmeubels met gedurfde lijnen zijn niet noodzakelijk een ideale combinatie met een klassieke tuin of een oud huis. Behalve als u wil spelen met het contrast tussen modern en vintage.

houzz.co.uk

Kies eens een andere kleur!

Geel is echt dé topkleur voor de tuin deze zomer, maar ontwerpers spelen graag met felle kleuren voor tuinmeubilair, vooral voor de tafels en stoelen. Ultraviolet werd door de ontwerper van de Pantone-kleurenstaal uitgeroepen tot de kleur van het jaar 2018 en hij kan het toch wel weten. Toch sluiten deze twee kleuren de andere niet uit: als u er niet op uit kunt trekken naar een ver land kunt u beginnen met thuis een exotisch sfeertje op te roepen door bijvoorbeeld indigoblauw te combineren met muntgroen en felgeel.