Zon, zee en een beetje zwoegen: 8 zomerklussen voor tuin en terras

9/07/2018 - partner: Livios.be

De zomer draait op volle toeren. Een lekkere barbecue, languit genieten van een goed boek, een verfrissende duik in het zwembad of ’s avonds met enkele vrienden gezellig praten op het terras. Om optimaal te genieten ván en ín je tuin, zetten wij enkele handige zomerklussen op een rijtje. Dit en veel meer over zomerklussen lees je deze week op Livios.

Tom nam ontslag om zich fulltime op renovatie te storten

Hoe leer je als architect het best de kneepjes van het vak? Door zelf de handen uit de mouwen te steken. En dus verbouwde Tom Cole zijn rijwoning in Borgerhout grotendeels zelf.

Lees meer

Prijswinnende tuinaannemer deelt beste tips

Ben je van plan je tuin aan te leggen? Dan stel je jezelf ongetwijfeld heel wat vragen: welk budget moet ik voorzien, hoe lang duren de werken en wat zijn de belangrijkste aandachtspunten, … Tuinaannemer Ken Driesen maakt je graag wegwijs.

Lees meer

Geniet van een tuin vol leven… op je dak of balkon!

Is een groen dak voor jou geen optie? Laat dan je creativiteit los op je balkon of dakterras! Met een paar slimme ingrepen maak je van de meest sombere binnenkoer een bontgeschakeerde minituin. Maar wacht even voordat je naar het tuincentrum snelt: denk eerst na over de tijd die je wil investeren in je stadstuin, planten hebben nu eenmaal voldoende water nodig, zeker als ze onder een afdakje staan. Hou ook rekening met het aantal uren zon op je balkon. Sommige planten gedijen goed in de schaduw, andere zijn echte zonnekloppers. Vaste planten blijven jaren mooi, eenjarige planten moet je elk jaar vernieuwen.

Lees meer

Zon, zee en een beetje zwoegen: 8 zomerklussen voor tuin en terras

De zomer draait op volle toeren. Een lekkere barbecue, languit genieten van een goed boek, een verfrissende duik in het zwembad of ’s avonds met enkele vrienden gezellig praten op het terras. Om optimaal te genieten ván en ín je tuin, zetten wij enkele handige zomerklussen op een rijtje.

Lees meer

5 tips voor een gezonde schilderbeurt

Formaldehyde, xyleen, glycol, tolueen, … Het zijn maar enkele van de schadelijke en giftige stoffen die in verschillende verf- en vernisproducten zitten. Weliswaar in minuscule dosissen. Toch vormen ze een zeker gezondheidsrisico, tot zelfs jaren nadien.  Zelfs bij het verwijderen van oude verflagen kunnen er heel wat toxische deeltjes in je woning terechtkomen. Met deze vijf tips beperk je het risico tot een absoluut minimum.

Lees meer