5 nieuwe tuintrends voor deze zomer

6/07/2018

De zomer is aangebroken, de weersvoorspellingen ogen goed en je terras lonkt. Uiteraard zijn er ook dit jaar weer een heleboel nieuwe trends. Wij geven alvast 5 belangrijke trends mee moest je je terras onder handen willen nemen. Geniet ervan!

Zwart is in

Nee, je hoeft je meubels niet te vervangen, een likje verf kan wonderen doen. De tuinmeubelen kleuren dit jaar immers opvallend zwart. Wit is dus niet langer meer de populairste kleur. Het contrast met groen geeft je tuin een strakke uitstraling en het geheel oogt net iets minder minimalistisch dan wit.

De warmte van een vuurtje

Het kan ‘s avonds snel afkoelen in ons landje. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat vuurtjes en haarden ontzettend populair zijn. Een buitenkachel, vuurhaard of korf? Je zegt het maar, de mogelijkheden zijn enorm en je vindt vast wel een oplossing binnen je budget.

Welcome to the jungle

Geraak jij deze zomer niet tot in een exotisch paradijs? Geen probleem, dan haal je de jungle naar je tuin. Varens, palmen en bananenbomen geven je tuin instant een exotische uitstraling. Ook je muren kan je perfect laten begroeien met tropische planten. Een klein zwembadje en een cocktail erbij en waarom zou je nog uren in een vliegtuig gaan zitten?

Accentkleuren

Ok, je mag dan net een heleboel zwarte tuinmeubels op de kop hebben getikt om helemaal mee te zijn, vergeet zeker ook niet voor één of meerdere accentkleuren te zorgen. Gekleurde stoeltjes of tafeltjes maken je tijd net iets speelser. Fel geel en fel groen zijn het populairst. Iets minder gewaagd? Met pastelkleuren kan je weinig mis doen!

Draad

Ben je de draad kwijt? Waarschijnlijk kan je deze in je tuin vinden! Althans draden zijn populairder dan ooit in de tuin. Stoelen, banken en zelfs tafeltjes uit draadstructuren ogen mooi en zorgen voor raffinement. Heel wat designklassiekers zijn uit draden samengesteld, dus wat houd je tegen?