Nood aan wat privacy in je tuin?

24/05/2018 - partner: Immovlan.be

De zomer is in aantocht, de eerste warme dagen zijn een feit en misschien heb je zelfs al liggen zonnen in je tuin of een barbecue gegeven?

Een beetje privacy is dan nooit slecht, zelfs al kom je super overeen met je buren. Wij geven je alvast een aantal tips mee om wat privacy te creëren in je tuin.

De juiste planten maken een verschil

Op een natuurlijke, groene manier wat privacy scheppen? Ga voor een haag! Ok, als je net ergens woont duurt het een tijdje voor je een volle haag hebt, maar als het zover is heb je de perfecte oplossing. Wil je sneller resultaat, dan kun je altijd voor kant-en-klare hagen opteren. Het is een duurdere oplossing, maar wel eentje met een instant resultaat.

Doe het met stenen

Zit je met betonnen muren of heb je deze net geplaatst, dan kun je deze decoreren met steenstrips. Hiermee geef je je betonnen muur de uitstraling die je wilt. Dit komt het meest tot zijn recht bij een landelijke woning, maar laat vooral je creativiteit de vrije loop. Een alternatief met steen dat je steeds vaker ziet opduiken? Steenkorven. Lekker makkelijk, de uitstraling is stoer en past perfect bij een moderne woning.

Cloture-jardin.be

Bomen als barrière

Bomen bieden als bijkomend voordeel dat ze op snikhete dagen voor de nodige schaduw zorgen. De dekking is misschien net wat minder en deze oplossing vergt best veel onderhoud, maar het geeft wel een unieke sfeer. Bovendien verliezen bomen hun bladeren, waardoor in de herfst en winter inkijk mogelijk is. Fruitboompjes zijn een leuke optie om te bekijken.

gonzale

Overweeg een pergola

Een pergola oubollig? Het is maar hoe je deze inricht. Je kunt een pergola perfect inrichten als overdekt terras en je hebt gelijk privacy. Laat je pergola begroeien met klimplanten en je geniet het hele jaar door van privacy in je tuin. Je zit ook beschut tegen de regen, handig tijdens onze Belgische zomers;

Kunststof tuinschermen

Een makkelijke en onderhoudsvriendelijke oplossing zijn kunststof tuinschermen. Een cleane oplossing, die ook nog een barrière opwerpt tegen het geluid van de buren. Ben je meer voor hout te vinden, dan kan dat natuurlijk ook perfect.

Diffusion Menuiserie

Denk na over de inrichting van je tuin

Een andere slimme manier om meer privacy te hebben is om daar al rekening mee te houden bij het inrichten van je tuin. Je terras plaatsen op de plaats waar het minste inkijk is kan een verstandige beslissing zijn en ook languit zonnen doe je misschien liever met de nodige beschutting? Schat in waar je sowieso al het meeste privacy hebt en je hebt misschien minder (extra) beschutting nodig.