Jouw terras klaarmaken om vrienden te ontvangen

15/03/2018

De zon wint weer wat aan kracht, de ergste koude is achter de rug en met wat geluk kunnen we al gebruik maken van ons terras. Niets gezelligers dan met vrienden en een tafel vol hapjes en drankjes luieren, bijpraten of een glas drinken. Ontvang je graag mensen op je terras, dan zijn de volgende tips alvast voor jou!

Zorg voor een zeil

We mogen in ons landje dan niet over een tropisch klimaat beschikken, je kunt lelijk verbranden in de zon. Een zeil om je tegen het verbranden te beschermen is dan ook geen overbodige luxe. Met een zonnezeil kun je ook de warmste dagen aan. Een luxe tuinparasol kan ook perfect, zolang je gasten er maar mee onder kunnen.

Sfeerverlichting om de dagen te verlengen

De uren vliegen voorbij op je terras, daar mag je zeker van zijn. Bij het invallen van de duisternis is het dan ook leuk als je over de nodige sfeerverlichting beschikt. Gekleurde lampjes, lampionnen of lantaarns, ze dragen stuk voor stuk bij tot de sfeer en zorgen ervoor dat je nog net wat langer op je terras blijft zitten.

Dekentjes, plaids en kussens

Als je de dagen aan het oprekken bent, dan horen daar onlosmakelijk dekentjes en/of plaids bij. Het kan behoorlijk afkoelen en dan is er niets gezelligers dan onder het dekentje te kruipen, al dan niet met een afzakkertje of een kop koffie. In de zomer mag je best voor wat speelse, kleurrijke exemplaren kiezen.

Een proper terras nodigt meer uit

Wees altijd voorbereid op het ontvangen van gasten op je terras. Concreet wil dit zeggen: houd je terras schoon. Ook in hun nette kleren moeten mensen op je terrasstoelen kunnen gaan zitten.

Een cosy zithoek of waarom geen hangmat

Heb je wat meer budget, dan is een cosy (lounge) zithoek zeker het overwegen waard. Wat minder budget? Met houten paletten kom je al een heel eind. Ook een hangmat nodigt uit tot relaxen.

Ga voor exotisch

Kleurrijke bloemen geven je terras wat extra cachet, maar heb je weinig tijd om alles te onderhouden of wil je het wat exotischer? Met cactussen en vetplanten kun je hele leuke en originele dingen doen en je hebt er amper omkijken naar. Zeker in combinatie met kleurrijke decoratie bereik je mooie resultaten. Ze hebben amper water nodig en je waant je zo in een ver land.