5 tips voor een geweldige wintertuin

18/12/2017

In de winter brengen we dan misschien wel meer tijd binnen door, maar daarom hoef je je tuin nog niet links te laten liggen. Ook in de winter kan je met de juiste attributen van je tuin genieten. Wij geven je alvast een aantal tips mee om ook in de koudste maanden, optimaal van je tuin te genieten.

1. Hou het warm

Met een terrasverwarmer of heater breng je veel meer tijd buiten door, dan je voor mogelijk houdt. Maar als je echt het Scandinavische gevoel wil imiteren kan je natuurlijk niet rond een knisperend haardvuur heen. Buitenhaarden en vuurkorven zijn er in alle mogelijke maten en vormen, maar je kan er ook heel eenvoudig zelf eentje bouwen. Daar krijg je het al helemaal lekker warm van.

2. Bouw je eigen loungebank

Met houten pallets bouw je in een mum van tijd een geweldige loungebank die quasi niets kost. Met een aantal plaids en kussens maak je dit helemaal af. Je kan natuurlijk ook de rest van je tuinmeubilair gebruiken, maar als je dat hebt weggeborgen is deze bank het perfecte alternatief. Kleed je warm aan, terrasbrander aan en een warm drankje. Wedden dat je ook in de winter van je tuin geniet?

3. Zorg voor groen

In de lente en zomer staat alles mooi in bloei, maar in de winter is alles een stuk kaler. Toch kan je met een aantal wintergroene planten een verschil maken. De kerstroos, skimmia, hulst en coniferen zijn maar enkele voorbeelden die kleur kunnen brengen in je tuin. Wist je trouwens dat een laag compost over de vaste planten aanbrengen, de perfecte bescherming is tegen de koude.

4. Decoreer

In de zomer is je tuin decoreren een evidentie, maar waarom zou je daar in de winter mee kappen? Met de aangepaste decoratie schep je onmiddellijk sfeer en breng je kleur. Lichtjes, decoratie onder een afdakje, of een mand met houtblokken. De tuincentra puilen uit van leuke spulletjes en sommige zaken knutsel je zelf heel makkelijk in elkaar.

5. Zorg voor een beschutte plek

Zorg dat je een plekje in de tuin hebt waar je beschut kan zitten, dus uit de regen en de wind. Zo een plekje maak je makkelijk zelf met larikshout. Decoreer vervolgens je shelter en je zal merken dat je vanzelf veel meer in de tuin zit.

Door Kevin Stickens