4 tips voor het inrichten van je veranda

29/07/2020

Een veranda blijft bij heel wat mensen populair. Het verlengde van de keuken, een plekje om te relaxen en een heerlijk uitzicht op de tuin. Maar, hoe richt je nu eigenlijk een veranda in? Wat is de uiteindelijke bestemming en wat is de stijl van het huis? Met deze 4 tips kun je alvast aan de slag om je veranda vlot in te richten.

Tip 1 l Denk vooraf na wat je met je veranda wil doen

Koop je een woning met een veranda? Geweldig, maar wat wil je met deze ruimte gaan doen? Teken de inrichting van je veranda vooraf even uit en bekijk welke meubels je erin kwijt kan. Laat je je veranda nog bouwen, dan kun je natuurlijk helemaal creatief uit de hoek komen en de veranda van je dromen laten bouwen. Perfect op maat van je gewenste inrichting.

Tip 2 l Zorg voor de juiste vloerbedekking

Het makkelijkste en vaak ook visueel aantrekkelijkste is het doortrekken van de vloer van de rest van de woning in je veranda. De beste vloerbedekking in een veranda zijn eigenlijk tegels. Ze zijn stevig, makkelijk in onderhoud en beschikbaar in allerlei maten en vormen. Kom je uit de tuin, dan hoef je je ook geen zorgen te maken over het vuil maken, want een tegel reinig je snel en makkelijk. Dit ligt wel even anders bij tapijt bijvoorbeeld.

Tip 3 l Ga voor een harmonieus geheel

Idealiter kies je in je veranda voor tinten die in het verlengde liggen van de rest van de woning. Houd rekening met de rest van de woning wanneer je je veranda inricht. Een volledig andere stijl is zelden een goed idee. Laat je nog een veranda plaatsen, vraag dan aan de verandabouwer om mee te denken. Bekijk vooraf enkele realisaties voordat je met een verandabouwer in zee gaat.

Tip 4 l Schep een oase aan rust

Een veranda dient om tot rust te komen, daar moet je inrichting dan ook op inspelen. Het vinden van de geschikte meubels is niet altijd even evident, maar beschouw het gerust als een uitdaging. Kom je er niet uit, dan kan een interieurarchitect een helpende hand bieden.