Een nieuwe look voor je meubels? Luchtgommen!

13/08/2018

Heb je al eens van luchtgommen gehoord? Deze techniek kan je gebruiken om je meubels, je deuren of je vloer een compleet nieuwe uitstraling te geven.

Jura Addict

Je ontdoet ze immers van hun verf, was of vernis, waardoor ze er helemaal anders uitzien of klaar zijn voor een nieuwe laag. Dat bepaal je zelf!

Wat is luchtgommen?

Door te luchtgommen breng je materialen terug in hun originele staat. Meestal gaat het om hout, maar het kan net zo goed met metaal. Je verwijdert alle oude afwerkingslagen, zodat je eigenlijk terug van een blanco blad kan beginnen. Dit zorgt sowieso voor een mooier en kwalitatief beter resultaat.

Met zachte keramische korrels ga je onder zachte druk het oppervlakte stralen. Het schurende, gommende effect is niet agressief, waardoor de ondergrond ongeschonden blijft, maar de oude afwerkingslagen toch verdwijnen als sneeuw voor de zon. Door de zachte aanpak kan je heel gericht en gecontroleerd aan de slag gaan.

Uiterst betaalbaar

Luchtgommen is een betaalbare techniek omdat het vrij snel gaat. Uiteraard gaat een specialist over grote oppervlaktes wat langer doen, wat het duurder maakt. Je kan natuurlijk ook zelf aan de slag, maar dan heb je wel wat materiaal nodig. Een foutje is ook snel gemaakt, dus opletten geblazen.

Hout, metaal en steen

Zowel hout, metaal als steen kan je perfect luchtgommen. Bij hout zorgt luchtgommen voor een egaler effect, terwijl metaal er niet van gaat oxideren.

Ben je op zoek naar een snelle techniek om meubels, je trap om misschien wel je vloer een nieuwe uitstraling te geven, dan biedt luchtgommen zeker een oplossing. Deze niet agressieve techniek laat je toe gedetailleerd aan de slag te gaan en is ook nog eens ecologisch. Je gebruikt immers geen chemische producten. Je kan er verschillende materialen mee onder handen nemen en onmiddellijk na het luchtgommen er een nieuwe afwerkingslaag opzetten. Je merkt het: heel wat voordelen!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼