Vind het ideale studentenkot!

30/06/2016

Zo mogelijk is het vinden van het ideale studentenkot nóg moeilijker dan het uitkiezen van de studierichting en school. Want jawel, koten bestaan in alle mogelijk maten en vormen. Trek je binnenkort met je hogeschool- of universiteitsstudent op zoektocht? Deze leidraad is alvast een handige houvast voor elke bezorgde mama, papa en onwetende student in spe.

 

De studentenkamer: apart maar toch samen

Voor: het “ik kan niet zo goed alleen zijn”-type…
 
Een studentenkamer is de oplossing voor jongens en meisjes die graag animo rond zich hebben. In je eigen kamer verwerk je je leerstof rustig, in de gemeenschappelijke keuken en ontspanningsruimte tref je andere lotgenoten.
 
Dat er dan al eens een onverwachts studentenfeestje ontstaat? Meerdere zelfs! Deze studentenkamer in Antwerpen bijvoorbeeld is zeer leuk en sfeervol ingericht. Er is een gemeenschappelijke keuken van 115 m2 en een studeer- en ontspanningsruimte van 170 m2. Of je zal slagen, hangt van jezelf af … aan de accommodatie zal het niet liggen, want die is alvast zeer geslaagd!
 
 
 

Een kot in een studentenhuis, gezellig!

Voor: studenten die nood hebben aan een huiselijke sfeer, gezelligheidszoekers…
 
Iedereen heeft zijn eigen slaapkamer, maar al de rest is gemeenschappelijk: de keuken, de living, de badkamer, … Een beetje zoals thuis (maar dan zonder allesziende mama en papa) dus, en dat maakt van dit type studentenkot de meest huiselijke van allemaal!
 
In deze villa in Ukkel bijvoorbeeld huur je een privékamer en krijg je er 7 andere huisgenoten, een open haard en tuin met bbq bij.
 
 
Of deze woning in Bergen waar je in de keuken alle mogelijk luxe vindt. Ideaal voor studenten in voedingsleer of jongens en meisje die houden van een lekker potje koken.
 
 
 

De studio, individueel comfort

Voor: comfortzoekers en “ik doe het graag alleen”-types…
 
Studeren in stijl! Ben jij het type student dat zich pas volledig kan ontplooien in een van alle comfort voorziene stek? Overweeg om een studio te huren. Dit soort studentenkot biedt een woon- en slaapruimte met een eigen wc, badkamer en kookhoek.
 
Deze gemeubelde studentenstudio in Gent heeft zelfs nog een terrasje. Zo kan je je zelfgemaakte pasta gezellig buiten opeten….
 
 
 
Welk type studentenkot je ook verkiest, je zoektocht starten op Immovlan.be is altijd slim. Je vindt bij ons koten in alle grote en kleine studentensteden. Veel succes!
 

Tekst: Evelien Verhauwert
 
 
{{NEWSLETTER_BOX}}