7 tips om je kot te upgraden

27/09/2016

Eindelijk is het zover, je staat op eigen benen. In je studentenkamer ben jij de koning/koningin. Oogt je kleine koninkrijkje nogal saai? Met deze 7 tips geef je je kot in geen tijd een fikse upgrade!

1. Ga aan het recycleren

Recycleren is hip en trendy, waarom zou je er als student niet in meegaan? Bovendien scheelt het nog heel wat budget ook. Neem een kijkje op tweedehandssites of schuim eens wat rommelmarkten af in het weekend. Je zal versteld staan van de leuke spulletjes, die je voor een prikje kan vinden. Goed mixen en matchen is de boodschap.

2. Pak je muren aan

De meeste studentenkamers hebben niet echt frivole muren. Of je nu voor een trendy kleurtje of misschien wel een handig boekenrek opteert, doe er in elk geval iets mee. Met legplanken win je heel wat ruimte en een accentmuur geeft je kamer een andere uitstraling.

3. Investeer in verlichting

Bij de meeste studenten staat verlichting niet hoog op de prioriteitenlijst. Logisch, maar weet dat de juiste verlichting, voor de nodige sfeer kan zorgen. Iets wat dat kale peertje niet brengt. Uiteraard kan je ook met kaarsen heel wat gezelligheid in je studentenkamer brengen. Probeer daarnaast ook zoveel mogelijk daglicht je kamer binnen te sluizen. Je wordt er een heel stuk opgewekter van.

4. Zorg voor decoratie

Niemand wordt toch vrolijk van een kille, lege kamer? Breng wat spullen uit het ouderlijke huis mee, laat een van je hobby’s duidelijk naar voren komen en leg wat persoonlijkheid in je interieur. Het draagt bij aan de sfeer en de kostfeestjes krijgen een heel andere dynamiek.

5. Kies voor slimme meubels

Een studentenkamer is meestal niet zo groot. Prop het dus niet vol met meubels, maar kies voor multifunctionele stukken. Een hoogslaper, een bed met bureau in of legplanken in plaats van kasten, ze doen je heel wat ruimte winnen.

6. Ga voor lichte kleuren

Je mijdt het best al te donkere kleuren, zij doen de kleine ruimte nog optisch krimpen.

7. Laat de rommel zich niet opstapelen

Poetsen en opruimen hoort erbij. Een rommelige kamer is echt niet goed voor het gemoed, en als je eerst een half uur naar je spullen moet zoeken, voor je kan beginnen met studeren, zullen je punten er ook onder lijden. Een opgeruimde kamer zorgt voor een veel beter gevoel.
Tekst: Kevin Stickens
Lees ook:
{{NEWSLETTER_BOX}}