7 tips om je kot praktisch in te richten

4/10/2017

Heel wat studenten zitten op kot. Wij geven je alvast een aantal tips mee om je kot praktisch en comfortabel in te richten.

Zorg voor spiegels

Koten zijn meestal niet super groot, maar door spiegels te gebruiken ga je het alvast optisch vergroten. Grote spiegels zorgen voor een beter effect en weerkaatsen ook het licht en zo zorg je ook voor meer licht in je kot.

Grote gordijnen

Waarom denk je dat ze in hotels grote gordijnen gebruiken? Eén groot gordijn vergroot de ruimte en zorgt voor rust.

Multifunctionele meubels

Met een beperkte ruimte moet je creatief zijn. Multifunctionele meubels doen je plaats besparen en geven je toch alle comfort. Een bed met schuiven, een zetelbed of een combinatie bureau/bed, het kan allemaal.

Verf

Je mag er dan misschien niet zo heel lang gaan wonen, een likje verf doet wonderen. Het maakt van je kot een thuis, geeft een persoonlijke toets en geeft het instant meerwaarde. Doen!

Persoonlijke touch

Niets ergers dan een steriel kot. Neem gerust wat spulletjes mee van thuis, het voorkomt heimwee en geeft een persoonlijke toets aan je kot. Misschien is een grote fotowand wel wat?

Muurdecoratie

Natuurlijk kan je liggen plakken, boren of met punaises aan de slag, maar muurstickers zijn vaak een nettere oplossing. Je kan letters uitsnijden en met verf een leuke tekst op de muur zetten.

Schep zones

Je eet, slaapt en spreekt af met vrienden op je kot, verschillende zones kunnen dan best wel handig zijn. Gordijnen, (kartonnen) schuttingen of meubelopstellingen kunnen hiervoor zorgen.

door Kevin Stickens

{{NEWSLETTER_BOX}}