Passive House Salon: de passieve renovatie in Tour & Taxis

9/09/2011

De 10de editie van het Passieve Huis Salon gaat dit weekend van 9 tot 11 september door in Tour&Taxis in Brussel; Het Passive House salon wordt met 120 exposanten beschouwd als een van de grootste evenementen rond energiezuinige woningen in de Benelux.

Drie dagen gewijd aan energiezuinige woningen

Passief bouwen en renoveren heeft de wind in de zeilen. Het Passive House Salon, dat georganiseerd wordt door de vzw PHP (Passiefhuis-platform), richt zich zowel tot de professionals uit de sector als tot particulieren; deze vrijdag 9 september is voorbehouden voor bouwspecialisten die in de veelbelovende markt van energiezuinige woningen willen investeren, of die gewoon meer informatie willen over de laatste innovaties. Op zaterdag 10 en zondag 11 september is het salon dan toegankelijk voor de particulieren.

Hoe uw huis goed renoveren: alle antwoorden vindt u op het Passive House Salon

Isolatie, ventilatie, verwarming: als u op een slimme manier wilt bouwen of verbouwen, kunt u op verschillende gebieden energie besparen; er worden ook veel vragen gesteld, zeker wat het comfort van die nieuwe groene woningen betreft. Er zullen experten en bewoners aanwezig zijn om al die vragen te beantwoorden.

Er zijn eveneens een aantal lezingen voorzien, die onder meer de bouw van de Universiteit van Gent (UGent), de E-Cube, een passief huis in een zelfbouwpakket voorstellen.

De toegang tot het Passieve Huis Salon kost 8 euro (10 euro voor de speciale dag voor professionals), met een korting van 3 euro indien u online reserveert. Er zijn ook promotiecodes verkrijgbaar bij de partners en de exposanten.

Voor meer informatie zie: http://www.passivehouse.be/fair/nl/bezoekers/de-beurs

Bron afbeelding: http://www.passivehouse.be