Waarom het interessant is dit jaar je woning nog te renoveren

21/10/2016

Vlamingen die binnenkort een woning willen renoveren, zullen het met minder overheidssubsidies moeten doen. Maar wie het energiepeil van zijn woning drastisch kan verlagen, krijgt een belastingvrijstelling.

© iStock
 
"Tegen 2020 moeten alle daken een verplicht minimum aan dakisolatie hebben", kondigde Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open Vld) dit weekend aan. De Vlaamse regering wil de financiële steun voor energiezuinig bouwen de komende jaren wel verder afbouwen. Zo schrapt ze vanaf 2017 het fiscale voordeel voor een energiezuinige renovatie. Enkel de energiepremie blijft bestaan. Tommelein wil op die manier een eind maken aan ‘de dubbele subsidiëring’. Wie nog wil genieten van het dubbele voordeel, heeft nog tot eind december om zijn renovatiemateriaal te bestellen.
 
De Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) zegt zeer tevreden te zijn met de aangekondigde maatregelen. "We zijn in het bijzonder verheugd dat er nu duidelijkheid is over de overgangsmaatregelen", klinkt het. "Wie nu al een bestelling heeft geplaatst, krijgt het fiscale voordeel zeker nog. Tegelijk krijgen tal van gezinnen die nog geen bestelling hebben geplaatst, de kans dat de komende weken te doen en van het belastingvoordeel gebruik te maken." Verder lezen…
 
{{NEWSLETTER_BOX}}