Niet te vergeten bij het verbouwen

6/06/2018 - partner: Immovlan.be

Net een nieuw huis gekocht en wat verbouwingswerken voor de boeg? Of misschien woon je al wel een tijdje in woning en wil je enkele ruimtes aanpakken?

Bij verbouwen komt heel wat kijken en je kijkt maar beter niets over het hoofd. Met deze 5 tips helpen we je alvast aan een aantal essentiële zaken denken.

1. De keuken: Heb je aan alles gedacht?

De meeste verbouwers denken wel grondig na over het ontwerp van hun keuken, de toestellen en het materiaal, maar over de verlichting, de ventilatie en de hoogte van het werkblad wordt vaak een stuk minder nagedacht. Een vakkundige specialist helpt je hier wel aan denken, maar daar heb je weinig aan als je alles zelf doet. Vergeet ook zeker de vuilbak niet, het zou niet de eerste keer zijn!

2. Geef je muren tijd

Na het plaatsen van nieuwe muren en wanden dien je een droogtijd te respecteren. Wacht dus lang genoeg met behangen of verven als je een degelijk resultaat wenst. Hoe lang je moet wachten hangt af van het materiaal en de dikte van het stucwerk, de luchtvochtigheid en de ventilatie.

3. Zorg voor een deugdelijke vloer

Welke vloer je ook kiest, zorg dat de ondervloer trillingsvrij is; Heb je een bestaande houten vloer, zet dan losse planken vast als je er een andere vloer over gaat leggen.

4. Een lichtplan is geen luxe

Op voorhand nadenken waar je stopcontacten wens en waar de verlichting komt is noodzakelijk, wil je achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Houd ook gelijk rekening met sfeerverlichting. Er zijn ondertussen heel wat innovatieve verlichtingsmogelijkheden, misschien kun je deze nu integreren?

5. Controleer je verzekering even

Net grote verbouwingen achter de rug? Check dan toch maar even je verzekering om te bekijken of je niet onderverzekerd bent. De waarde van je woning kan na een verbouwing kan immers flink stijgen en die wil je natuurlijk gedekt hebben.