Hoe renoveer je voordelig je dak?

28/05/2018 - partner: Immovlan.be

Is je dat toe aan een renovatie, maar vind je de kosten de pan uit swingen? Een goed geïsoleerd dak doet je energie besparen en is dus belangrijk.

Toch zijn er enkele kleine handigheidjes of zaken die je zelf kan doen om de prijs van je nieuwe dak te drukken. Wij geven je alvast enkele tips mee, zodat je de prijs van deze investering kan doen dalen.

Verwijder zelf de dakpannen

Heb je zelf wat tijd en ben je een beetje handig, dan kun je best wat budget besparen. Zo kun je zelf al de dakpannen verwijderen. Als je dit klusje zelf klaart bespaar je al snel enkele honderden euro’s. Houd er wel rekening mee dat die dakpannen ook weggevoerd of gestockeerd moeten worden.

Hergebruik je dakpannen

Dakpannen gaan zo’n 10 à 15 jaar mee. Vaak is het perfect mogelijk heel wat dakpannen te hergebruiken. Als je enkel de beschadigde dakpannen vervangt, valt de kost vaak veel lager uit. Voor je ze terug plaatst of laat plaatsen is het aangewezen je dakpannen te reinigen. Een hogedrukreiniger komt hier goed van pas.

Kies voor een overzetdak

Wil je de kosten drukken en geen afbraakwerk, dan is een overzetdak de goedkoopste oplossing. Let wel, niet altijd is een overzetdak mogelijk. De installatie kan relatief snel, waardoor de kosten binnen de perken blijven. Is het dakgebinte nog in goede staat, dan kan een overzetdak een valabele oplossing bieden.

Vraag je premies aan

Wie zijn dak renoveert komt vaak in aanmerking voor premies. Ga je je dak gelijk isoleren dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor de Vlaamse Renovatiepremie. De hoogte van deze premie hangt af van de aard van de renovatie, maar dit kan stevig oplopen.

Verder is er ook nog een Verbeteringspremie en wie weet kun je wel genieten van het verlaagde btw-tarief. Informeer je grondig over de mogelijke premies en ga je met een dakwerker in zee, vraag er dan naar.

Vergelijk offertes

Dakwerkers zijn er niet bij de vleet, maar vraag toch steeds meerdere offertes aan. Via het internet kan dit vaak snel en zonder al te veel moeite. Door goed te vergelijken kun je aardig besparen.