Tuinhuis als klushok: 6 fouten die je niet mag maken

2/07/2017

Sommigen zweren trouw aan een mancave met zacht liggende zetel en goedgevulde koelkast, anderen spenderen hun vrije tijd graag aan klussen. Wie geen gigantische hangar in zijn tuin heeft staan, kan zijn tuinhuis omvormen tot een klushok. Hier zijn alvast 6 fouten om te vermijden…

1. Ongebruikte zaken bijhouden

Je hebt ruimte nodig, want hoe in godsnaam kan je anders je splinternieuwe zaagtafel neerpoten in je tuinhuis. Ga er dus met de grove borstel doorheen en onthoud: als je iets een jaar niet hebt gebruikt, gooi het op een tweedehandssite. De opbrengst kan je dan weer investeren in klusmateriaal.

2. Geen onderscheid maken tussen spullen en gereedschap

De BBQ, parasol, tuinstoelen en fietsen hebben echt wel nog een plaatsje nodig in je tuin-/klushuis. Plaats daarom een wand tussen het gedeelte waar jij gaat klussen en waar je spullen een plaats kan geven. Ideaal is om planken in de hoogte te installeren, zo berg je meer op dan je zou verwachten.

3. Het donker houden

Klussen in een donker hol werkt weinig motiverend. Denk aan lichtinval en verf de muren van je klusschuur in een lichte tint.

4. Een gebrek aan organisatie

Nu het opruimwerk achter de rug is, kan je gaan organiseren. Niets zo vervelend als 10 minuten te moeten zoeken naar de juiste boor of moersleutel. Jij hebt een gereedschapswand aan je muur nodig! Voorzie enkele haken en bakjes om kleinere spullen in op te bergen. Tip: plaats een lichtelement in de buurt van je gereedschapswand, zo zie je in een oogopslag welk materiaal waar hangt.

5. Geen elektriciteit voorzien

Vermijd dat je met een verlengkabel naar je terras moet om elektriciteit te hebben. Plaats een aantal stopcontacten strategisch in je klusschuur zodat je een boor of elektrische zaag gemakkelijk kan gebruiken. Hou één stopcontact over om je gsm op te laden zodat je altijd naar je favoriete klusmuziek kan luisteren.

6. Geen eigen touch voorzien

Ok, dit is misschien geen fout, maar toch… Geef een persoonlijke touch aan je klusschuur. Zot van voetbal? Hang een vlag van je favoriete ploeg uit. Filmliefhebber? Hang enkele filmposters op. Dit is jouw territorium…

Veel klusplezier!

door Evelien Verhauwert

{{NEWSLETTER_BOX}}