Video | Mila: “de trend van het moment die perfect zou zijn voor Halloween”

26/05/2023

Dit jaar gaat men op rommelmarkten op zoek naar oude poppen en hoofden om te stijlen. Want al een tijdje worden de hoofden en bustes van poppen omgetoverd tot fraaie plantenbakken.

Het is waar, eigenlijk is dit vrij macaber: de hoofden met uitpuilende ogen en wasachtige gezichten zouden perfect geschikt zijn voor Halloween. Maar hier is het helemaal niet de bedoeling om de geesten bang te maken. Integendeel! Het doel is om de hoofden van de poppen te transformeren in een uniek designobject.

Originele bloempotten!

Ik vind het makkelijkst om een buste te stijlen, want deze basis is al stabiel. De delicaatste operatie is om deze jongedame te scalperen: daarvoor knip je het haar zo kort mogelijk. Kies vervolgens je snit: je kunt beginnen vanaf de bovenkant van de schedel en op gelijke afstand van dit centrale punt snijden. Maak daarvoor een snee in het midden van het voorhoofd. Of je kunt schuin snijden: laat het voorhoofd hoger en snijd lager aan de achterkant van de schedel. Laat je maar gaan. Snij, zaag, knip: alles is toegelaten!

Vergeet niet om een paar afvoergaten in de plastic basis te maken om te voorkomen dat de wortels rotten in grond die te nat is. Zo zal het water kunnen wegstromen.

Je kunt dan het haar van de achterkant van het hoofd, boven de nek, van binnenuit verwijderen. Een pincet kan daarvoor handig zijn. Corrigeer de randen zodat ze zo recht mogelijk zijn en maak de pop vervolgens schoon. Ontvetten, poetsen: het moet schoon zijn voor de schilderwerken beginnen.

Wat vind ik het meest elegant?

Matzwarte verf. In spray. Maar het resultaat is ook heel mooi in wit of lichtgrijs. Daarna kan je ook goud proberen, of een flashy kleur. Er zijn geen regels en dat is geweldig. Ik raad je ten zeerste aan om te kiezen voor een pop met geschilderde ogen (Barbie-stijl). Het is zoveel makkelijker: spuit gewoon verf op de mooie ogen. En ik vind het resultaat veel cleaner en schoner. Als je het jezelf toch moeilijker wil maken door te kiezen voor bewegende ogen, moet je erover nadenken om ze vast te plakken voordat je begint te spuiten.

Wanneer de twee lagen verf de buste en het gezicht gelijkmatig hebben bedekt, is het noodzakelijk om alles goed te laten drogen. Daarna kun je plezier beleven aan het garneren van je plantenbak. Je stopt de grond ofwel direct in de open schedel, ofwel schuif je er een klein plastic potje in.

Varens zorgen voor een gekke snit waarvan ik hou. Planten met hangende bladeren zijn perfect om haar te vervangen. Maar uiteindelijk is alles mogelijk. Een bloemhoofdje kan ook heel mooi zijn.

En als je de gesneden randen van de schedel wilt verbergen, kun je de creatie aankleden: een hoofdband of een geknoopte sjaal kan rond het hoofd worden toegevoegd. Oorbellen (lang leve de grote kralen!) kunnen dit verder accentueren.

Inderdaad, het is een techniek die duizend mogelijkheden biedt.

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼