Mila: “De Mermaidcore trend: wanneer de oceaan in onze badkamers opduikt”

25/05/2023

Je hebt er vast wel al van gehoord: de ‘mermaidcore’ trend zie je nu overal. Mode, accessoires, sieraden zijn geïnspireerd op het leven diep in de oceaan. Maar sinds kort is de wereld van zeemeerminnen ook te vinden in de badkamers.

chastity cortijo

Ik hou van de zee en de oceaan! De fetisjkleur van deze trend vind ik geweldig. Hoewel het niet echt origineel is om je badkamer in het blauw te zetten, kan deze tint altijd mij toch nog altijd bekoren. Diepblauw, groenblauw, zachtblauw, koningsblauw…: er zijn oneindig nuances van blauw om ons te behagen.

Maar als ik duizend keer "ja" zeg tegen de kleuren van de oceaan, zeg ik resoluut "nee" tegen gouden of iriserende tinten. Omdat het idee van de « mermaidcore » trend is om de heldere kant van de zeebodem te reproduceren, wanneer de zonnestralen de diepten van de zee binnendringen. En dat vind ik minder leuk.

Om dit oceaangevoel in de badkamer te brengen, zijn er dus mogelijkheden genoeg. Bijvoorbeeld een tegel met een patroon dat doen denken aan visschubben is een idee. Het kiezen van een badkuip met gouden voeten is een andere optie. Ook marmer met koraallijnen is perfect om de beweging van de golven te imiteren.

En verder kan je spiegels, lijsten en andere objecten in de badkamer bedekken met een lichte glans, pailletten, kralen, glitters en andere kleine parelachtige schelpen. Alles wat blinkt, kan hierbij dienen. De roze accenten en iriserende reflecties brengen het nodige vleugje luxe in dit fantastische universum.

Eigenlijk denk ik dat dit is wat me stoort: dit element van de "gouden schat van de zeebodem". Ik vind het een beetje fake. En ik geef meer de voorkeur aan de "strandsfeer": strandcabines en zwempartijtjes. Ik ben gewoon meer de "lachende meeuw" dan de "ranke zeemeermin", begrijp je!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼