Mila: “Wortelen, een vaas en bloemen om de lente in huis te halen!”

31/03/2023

Als ik vandaag zou doen wat ik op 12 jarige leeftijd dacht dat ik later zou doen, zou ik bloemist zijn. Geuren, kleuren, bloemstukken, boeketten… heerlijk. Vaak koop ik niet te dure boeketten (in de supermarkt of bij de kruidenier) om er een groot boeket van te maken.

Ik combineer de soorten bloemen en in het juiste seizoen voeg ik ook takken of twijgen uit mijn eigen tuin toe. Soms zelfs wilde bloemen die ik zelf pluk. Ik combineer op die manier het ongerepte en wilde met het verfijnde. Ik voel me de koningin van het bloemschikken!

Onlangs zag ik in een winkel lentedecoratie die ik erg mooi vond! In een eenvoudige maar brede doorzichtige vaas waren wortelen gerangschikt rondom de binnenkant. De groenten waren helemaal ondergedompeld in het water: alleen het wortelloof kwam boven het oppervlak uit. Dat vormde een aureool voor het tulpenboeket dat in het midden van de vaas tussen de wortelen was opgesteld.

Wat was het mooi: de rechte tulpen met het sierlijke wortelloof eromheen. De volle, stugge kant van de tulpenbladeren naast het lichte, luchtige kantje van het groene loof. En dan de prachtige oranje wortelen achter het glas… wat een lentepracht! Een bijzonder frisse compositie!

Eens terug thuis, trok ik meteen de koelkast open. Ik rommelde in de groentelade, op zoek naar schatten voor mijn eerste groenteboeket. Ik vond wat jonge uien, maar verder niets interessants. Het werkte wel, maar het gaf natuurlijk niet de kleurrijke uitstraling van wortelen. De volgende keer dat ik boodschappen doe, koop ik een bos wortelen.

Als je het een leuk idee vindt, kan je het ook omgekeerd doen en de wortelen (of welke groente dan ook) mee opnemen in de bos bloemen, en het wortelloof in de vaas schuiven. Door de dichtheid van het boeket zullen de oranje wortelen tussen de bloemen blijven rechtstaan. En het resultaat zal net zo fantastisch zijn.

Een heerlijke manier om de lente in de spotlights te zetten en een portie vitaminen in huis te halen!

✨ Zoek je naar jouw droomwoning of wil je jouw vastgoed verkopen? Ontdek onze vastgoedzoekertjes-website, de ultieme bron om vastgoed in België te vinden en te verkopen! Of je nu wilt kopen, huren, verkopen of investeren, ons platform biedt talloze vastgoedadvertenties voor elk budget en iedere smaak. 🏠 🔍 Aarzel niet langer en surf nu naar onze vastgoedzoekertjes-website om het vastgoed te vinden dat voldoet aan al jouw wensen! 🎯 🏡 💼