5 balkonplanten die zonder moeite de winter trotseren

20/09/2022

De warmste dagen van het jaar liggen achter ons en de winter is op komst. Tijd om je balkon winterproof te maken. Er zijn wel wat planten die je balkon opfleuren én de winter moeiteloos doorstaan. We geven je er graag enkele mee.

1. Kerstroos

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Xiaobin (@xiaobin_hxb)

Van oktober tot januari kun je volop genieten van de kerstroos. De kleine rode of roze bloemen zorgen voor een warme sfeer op het balkon. Elke winter een toppertje op je balkon.

2. Winterheide

Deze plant, met sprietige takken en witte bloemen, groeit van december tot april. Dit is een makkelijke plant met een fraaie witte uitstraling. De bloemetjes worden op den duur bruin, maar deze kun je makkelijk verwijderen.

3. Bergthee

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Kancha (@kanchatea)

Diepgroene bladeren en rode besjes typeren deze plant. Het vetlaagje op de bladeren beschermt de plant tegen de vorst. De besjes houden het de hele winter en voorjaar vol. Prijs-kwaliteit zeker een verstandige investering deze bergthee.

4. Winterviolen

Deze planten hangen wat slap als het vriest, maar overleven de winter in principe zonder probleem. Bij net wat warmer weer komen ze perfect tot hun recht.

5. Trompetboom

Voir cette publication sur Instagram

Une publication partagée par Céline (@linece_92)

Afsluiten doen we met de trompetboom, we geven het toe: het is geen plant. Maar een boompje op het terras, kan dit zeker extra cachet geven. De trompetboom wordt niet groot en gedijt uitstekend in de winter. Snoeien is niet nodig en de zoete geur is zeker een extra pluspuntje. De trompetvormige bloemen die voor de specifieke geur zorgen, zien er ook geweldig leuk uit. Een eyecatcher op een winters balkon.