Paisley integreren in je interieur

20/01/2022

Ook zo’n fan het Paisley-motief? Dit motief doet het ook uitstekend als textiel in je interieur. Wij geven je enkele manieren mee om je interieur op te fleuren met de leuke motief, zonder al te overweldigend over te komen. Een vleugje Schotse flair moet zeker kunnen.

Wat is paisley?

Dit textiel-motief kun je herkennen aan de typische blaadjes in de vorm van een komma. Het motief draagt de naam van een gelijknamig Schots stadje, waar tijden geleden de textielindustrie floreerde. Duiken we nog dieper de geschiedenis in, dan werd het motief ook al gebruik in het Perzische rijk. Niet veel later veroverde het motief Groot-Brittannië en nu zie je paisley overal opduiken. Het motief komt vooral terug in kleding, maar je kunt er ook perfect je interieur mee pimpen. Klassiek of wat meer edgy? Beide kan.

Waar in je interieur komt paisley tot zijn recht?

1. Als vloerkleed

In heel wat tapijten duikt het paisley-motief op. Heb je nogal een sober of minimalistisch interieur, dan kun je dit met paisley een stevige opkikker geven.

2. Als behang

We zouden paisley all over the place afraden als behang, maar een klein strookje als blikvanger, kan wel perfect. Achter de tv, als accentmuur in de slaapkamer, … de mogelijkheden zijn onbegrensd. Combineren met een neutrale, lichte kleur is wel aangewezen.

3. Als kussen

Met kussens voorzien van een paisley-motief kun je weinig misdoen. Zeker in een klassieker interieur komt dit patroon perfect tot zijn recht. Maar ook in een moderne, strakke woning, kan paisley de eentonigheid wat breken.

4. Als lampenkap

Wil je een retrostijl bekijken? Dan valt paisley te overwegen als lampenkap. Trouwens met een beetje handigheid maak je je eigen lampenkap met paisley-motief.

5. Op een poster

Wil je wat vlotter kunnen spelen met paisley? Overweeg een poster. Er zijn posters met dit motief die je kunt weghalen, wanneer je eens wil variëren.