Mila: “Mijn tips om snoeren te verbergen!”

21/01/2022

In mijn opruimijver na de feesten, ben ik de snoeren te lijf gegaan die al te vaak in het zicht komen naar mijn zin. Nu we constant verbonden en geconnecteerd zijn, zie je die ondingen overal. En het is niet altijd evident om ze te verbergen.

Mche Lee

In het salon ging dat eerst makkelijk: de meeste snoeren waren wit, zoals de muren en de plinten. Ik kon de snoeren erlangs laten lopen en het volstond om ze tegen het hout te nieten. In een vingerknip was er niets meer van te zien.

Een nietje in een snoer???!!

Als je bang bent om een nietje in snoeren te schieten, weerhoudt niets je ervan om te investeren in kabelgoten of holle plinten. Schuif er eenvoudig de snoeren in, verf ze in de kleur van je kamer en plak ze op de muur.

Persoonlijk doe ik dit voor kabels die verticaal langs de muur moeten lopen. Naar een lamp of wandlamp, bijvoorbeeld. Maar niets houdt je tegen om de kabelgoten ook horizontaal te gebruiken en ze direct op de plinten te plaatsen.

Dat verdomde TV-meubel…

Ik deed er langer over om de snoeren achter het TV-meubel aan te pakken. Een massa kabels. Allerlei soorten knopen. Om er zeker van te zijn dat ze nooit meer in de knoop raken, nam ik dus de moeite ze in te korten door er een mooie zigzag van te maken en die dan in een rolletje van toiletpapier te stoppen. Zo bewegen ze niet meer, tenzij ik dat wil. Een mooie manier om rolletjes van wc-papier te recycleren.

Snoeren als decoratieve voorwerpen

Ik koos er toen voor om de kabels die ik niet kon verbergen mooi aan te kleden. Zodat ze op zichzelf decoratieve voorwerpen worden. Het is een feit: als iets onaangenaam is en niet verborgen kan worden, is het beter ermee te spelen om het leuk of origineel te maken.

Dus rijg ik grote houten kralen aan de lelijke snoeren. Ik koos voor verschillend gevormde kralen in licht hout. Maar je kan natuurlijk ook een veelkleurig telraam maken, dat zou mooi staan in een kinderkamer, bijvoorbeeld!

En tenslotte…

Ik moest nog steeds de modem verbergen, die naar mijn smaak te veel in het zicht stond. Ik besloot hem in een mooi versierde kartonnen doos te doen die ik voor de gelegenheid had gekocht. Natuurlijk heb ik de bodem uit de doos gesneden om te vermijden dat hij oververhit. Het leven hangt aan een zijden draadje. Stel het dus niet langer uit en ruim je snoeren op voor je de draad kwijt bent!