Tuin: 3 elementen die niet mogen ontbreken deze zomer

21/05/2019

Het weer mag dan nog een beetje grillig zijn, de zomermaanden staan voor de deur! Dit betekent dat je veel meer tijd in je tuin zal doorbrengen. Om het daar aangenamer en gastvrijer te maken dan ooit, zijn hier drie elementen die zeker niet mogen ontbreken…

Led-verlichting

Aangezien zomeravonden kunnen uitlopen en je je bord niet met je smartphone wil verlichten, installeer je maar beter led’s. Raadpleeg hiervoor deze tips. Overdrijf niet en kies voor warm licht. Led’s gebruik je het best indirect en ingebed in de grond, of zelfs verborgen achter een boom of haag.

De schommelbank

Een ideaal accessoire om in de tuin te ontspannen terwijl je geniet van een zachte zwaai. In de schaduw van een boom kan je op de schommelbank in alle rust lezen of gewoon genieten. Bovendien kan zo’n bank het hele jaar door buiten blijven staan.

Beschermd tegen de zon

Ook al zijn zonnestralen in ons landen soms gierig, de parasol bewijst zijn nut op warme dagen. Zijn beschermende rol mag niet onderschat worden, al moet hij natuurlijk ook deel uitmaken van een harmonieus geheel. Materialen zoals linnen en hout zijn populair omdat ze authenticiteit uitstralen en ze zich goed laten combineren met de natuur rondom. Sowieso moet een parasol verschuifbaar zijn om meer en beter schaduw te kunnen bieden. Als de nacht valt, kan je de parasol gebruiken als je er led’s aan hebt bevestigd .