Tuinieren: Klaar voor de lente met deze 5 tips

4/04/2019

Het voorjaar is aangevat, de ideale periode om in de tuin orde op zaken te stellen. De schoffel, schep en grasmaaier mogen weer gebruikt worden. Maar hoe doe je dat?

Met deze tips tover je je tuin weer om tot een zalige plek om er tijdens de zomermaanden in te vertoeven. Aan de slag!

Herstellen van het gazon

Je gazon krijgt het geregeld hard te verduren, zeker tijdens de wintermaanden. Gelukkig is de lente het perfecte seizoen om je gazon te herstellen. Als voorbereiding maai je eerst het gazon kort. Daarna verwijder je onkruid en mos en maai je je tuin om met een verticuteermachine. De laatste stap is kuilen en oneffenheden opvullen met potgrond. Je tuin zal weer stralen.

Slakken bestrijden

Slakken, de vervelende glibberige beestjes, leggen in april hun eitjes. Jij kunt ze alvast uit je tuin laten verdwijnen zodat je geen slakkenplaag krijgt. Hoe doe je dat? Heel erg simpel. Leg wat koffiedik rond de planten in de tuin. De slakken krijgen op deze manier niet de kans om eitjes in je planten te leggen.

Terras reinigen

Wil je in de zomer volop van je terras genieten? Maak dan in het voorjaar tijd voor een grondige poetsbeurt met een beetje bio-azijn. Verdun het azijn met een beetje water en besproei de groene aanslag hiermee. Laat dit even inwerken en vervolgens kun je met een bezem het vuil eraf schrobben. Binnen een mum van tijd is je terras weer good to go.

Planten stekken

Heb je vaste planten in je tuin die al enkele jaren meegaan? Dan is het aan te raden om ze eens in de drie jaar uit de grond te halen en te stekken. De jonge stukken die je hebt afgesneden kun je vervolgens opnieuw planten. Zo blijf je langer van je planten genieten!

Moestuin gebruiksklaar maken

Heb je gevorderde groene vingers en wil je graag een moestuin beginnen? Dan maak je die het best in het voorjaar gebruiksklaar. Vanaf maart en april kun je beginnen met zaaien. Vergeet ook niet dat de moestuin wekelijks onderhoud nodig heeft. Je moet elke week onkruid weghalen en de planten water geven. Daar ben je zo mee klaar!