Het onderhoud van uw huis: uw kalender voor 2015.

23/01/2015

Januari is de tijd van het jaar waarin we elkaar een goede gezondheid wensen voor het komende jaar, interessant werk en succes op vele andere gebieden. Dit is ook het moment waarop we een nieuwe kalender ophangen, en wij willen u graag helpen om alvast het onderhoud van uw huis te plannen. Elke maand moet er wel iets gebeuren!

Januari: Opruimen.

Deze maand moeten we orde scheppen: de kerstboom en de kerstversieringen mogen opgeborgen worden en u mag denken aan organisatie, aan sorteren, overbodige dingen wegdoen en profiteren van de solden om uw interieur te stofferen met enkele vrolijke objecten om de winterse sfeer wat op te warmen.
 

Februari: Sorteren, van kelder tot zolder.

Vaak is dit een maand waarin het interieur van het huis wat verwaarloosd wordt.
De winter is de ideale periode om te sorteren wat u op zolder, in de kelder of in uw garage bewaart.
Dit is ook het moment om na te gaan of er geen lekken in de leidingen zitten en of er nergens waterschade is.
 

Maart: Grote schoonmaak.

De lente is een tijd van vernieuwing. Stel een lijst op van al wat in huis moet schoongemaakt worden en haal daartoe de juiste materialen en producten in huis.

April: Onderhoud van het tuingerei.

Voor de aanvang van het tuinseizoen kunnen uw grasmachine, haagschaar en ander tuingereedschap een onderhoudsbeurt gebruiken.
 

{{NEWSLETTER_BOX}}

Mei: Fris de buitenkant van het huis op.

U zal wat ellebogenvet nodig hebben, er moet worden geschrobd, gewreven en geboend, er moeten misschien hekken of luiken geverfd worden… zodat uw huis er weer als nieuw uitziet!
 

Juni: Tuinfeestjes!

Tijd voor barbecues en het zoete buitenleven. Profiteer van het zachte weer en de zon om te tuinieren en u te ontspannen.
 

Juli: nazicht van uw technische installaties.

U hebt waarschijnlijk weinig zin om u met deze huishoudelijke taken bezig te houden, maar vergeet toch maar niet om de installaties in uw huis te laten nakijken, zoals boilers, verwarmingsketel, alarminstallatie, schoorsteen… Het is misschien niet erg sexy, maar het is wel nuttig om te zorgen dat het hele gezin veilig is in huis.
 

Augustus: Ruim de kasten op.

Om voorbereid te zijn tegen dat de kinderen weer naar school gaan, kunt u het beste al één en ander organiseren. Dit is het goede ogenblik om de inhoud van kleerkasten en laden te sorteren.
 

September: Ruim het tuinmeubilair op.

De kinderen zijn weer op school, het wordt frisser en de dagen korten. Tijd om de tuin op te ruimen en de tuinmeubelen binnen te halen.
 

Oktober: Maak daken en dakgoten vrij.

De lucht is koud en de bladeren vallen van de bomen. Het is belangrijk om te zorgen dat de dakgoten niet verstopt raken en dat er niet teveel bladeren op het dak blijven liggen. Om uw huis te beschermen tegen schade veroorzaakt door regen en winterse kou.
 

November Maak de tuin vorstbestendig.

In november kunt u de tuinpaden klaarmaken voor de winter. De laatste bollen moeten opgegraven en opgeborgen worden. Kwetsbare planten moeten naar binnen, of tegen vorst beschermd worden. Dit is ook een goed moment om heide en chrysanten te planten, en bollen die in de lente bloeien ( sneeuwklokjes, krokussen, narcissen, tulpen…).
 

December: Denk eraan, energie te besparen.

We brengen veel tijd binnen door en de maand december is een van de maanden waarin onze verwarmingsfacturen het hoogst oplopen. Waarom zouden we in deze maand dan ook geen grote energiebesparingsactie op touw zetten? Soms volstaan enkele eenvoudige aanpassingen om flinke besparingen te realiseren.

Stel uzelf enkele redelijke doelstellingen, dan is de kans groter dat u het goed volhoudt en alle noodzakelijke onderhoudstaken voor uw huis netjes afgewerkt krijgt.