Dit zijn dé manieren om je gevel proper te krijgen

7/09/2017

Jarenlange blootstelling aan weer en wind doet de gevel van je woning geen goed. Wil je het oorspronkelijke karakter behouden én tegelijk de beschermende functie van je façade garanderen, dan is een regelmatige onderhoudsbeurt een must. Maar wat is er allemaal mogelijk? En wat is voor jou de beste keuze? Een overzicht! Dit en veel meer over binnenmuur en buitenmuur lees je deze week op Livios.

Dit zijn dé manieren om je gevel proper te krijgen

Jarenlange blootstelling aan weer en wind doet de gevel van je woning geen goed. Wil je het oorspronkelijke karakter behouden én tegelijk de beschermende functie van je façade garanderen, dan is een regelmatige onderhoudsbeurt een must. Maar wat is er allemaal mogelijk? En wat is voor jou de beste keuze? Een overzicht!

Lees meer

30+ gevelideeën helemaal op maat van je interieur

Baksteen, gevelplaten, beton. Je associeert deze materialen meestal met het buitenaanzicht van een woning. Maar ook in je interieur kan een gevelmateriaal hoge ogen gooien. Voor zij die buiten naar binnen willen halen, om welke reden dan ook (esthetisch, architecturaal…): hier volgt een knappe reeks inspirerende voorbeelden!

Lees meer

De 10 grootste fouten bij het metselen van je gevel

Ondanks de vele alternatieven, zweert de gemiddelde bouwer nog altijd bij de baksteen om zijn gevel mee af te werken. Belangrijke voorwaarde voor een mooi eindresultaat is een correcte verwerking. Veel zelfbouwers en ook sommige aannemers gaan hier in de fout. Livios vroeg aan baksteenfabrikant Wienerberger om de meest gemaakte metselzonden op een rijtje te zetten.

Lees meer

Zelf aan de slag met cellenbeton in 5 stappen

Cellenbeton, in de volksmond vooral bekend als Ytong, scoort goed bij zelfbouwers. Onder meer omdat lijmen makkelijker is dan metselen en je geen extra isolatie hoeft te plaatsen. Toch kan het op een aantal typische momenten mislopen. Of je nu een scheidingsmuur tussen twee kamers of een tuinberging wil bouwen, of het nog groter ziet: trap niet in deze vijf valkuilen.

Lees meer

Richtprijzen bouwstenen en gevelmaterialen

Ben je benieuwd naar de prijs van bakstenen? Of wil je pleisteren omdat dit goedkoper zou zijn? Hieronder vind je de richtprijzen van de meest uiteenlopende materialen voor je gevel.

Lees meer

{{NEWSLETTER_BOX}}