Zelf sanitair installeren: 6 fouten om zeker te vermijden

14/09/2017

Sanitair installeren is een enorm populaire bezigheid onder de doe-het-zelvers. Het is immers relatief makkelijk om zelf tot de installatie van je toilet, lavabo of douche ver te gaan. En toch… kan het al meteen vanaf de eerste keuze flink misgaan. Dit en veel meer over sanitair en water ontdek je in deze wekelijkse Livios-special.

Sanitair installeren: de 6 grootste fouten

Knutselen aan het sanitair is een enorm populaire bezigheid onder de doe-het-zelvers. Dat merken we ook in onze eigen klusrubriek. Het is namelijk relatief gemakkelijk om zelf de installatie van je toilet, lavabo of douche in handen te nemen. Toch kan het al meteen vanaf de eerste keuze flink misgaan. Roel Van den Eynde, marketingmanager bij zelfbouwfirma Easykit, begeleidt dagelijks nieuwbouwers en verbouwers. Welke missers zijn absoluut te vermijden?

Lees meer

Grote en kleine wasjes, met regenwater

Een wasmachine verbruikt net zoals het toilet liters water. Voor het toilet leggen we snel de link met regenwater om water te besparen. Maar kan je de wasmachine ook aansluiten op regenwater en wat betekent dit voor de was, de wasmachine en jou? Wij vroegen het aan Geert Verspeel, Energieadviseur bij Van Marcke.

Lees meer

Regenput onderhouden: zo ga je niet kopje onder

Een regenwaterput scheelt een slok op de borrel met het oog op je waterfactuur. Hoe zorg je ervoor dat zowel je put als het opgevangen water van uitstekende kwaliteit blijven? Frederik Pardo van Reni geeft je zijn vijf sterkste tips mee. Aan de slag!

Lees meer

Klus: hoe herstel je een lopend toilet?

Een toilet dat blijft doorlopen is niet alleen een bron van ergernis, maar zorgt ook voor een hogere waterfactuur. Het probleem kan verschillende oorzaken hebben, die elk een andere aanpak vragen. Maar we beginnen deze klus met een streepje theorie. Om een doorlopend toilet te herstellen, moet je immers inzicht hebben in hoe het doorspoelmechanisme werkt.

Lees meer

10 maal water besparen in 1 beeld

Er zijn verschillende manieren om je waterverbruik in de badkamer te beperken. Wij geven je enkele tips om de overbodige waterstroom aan te pakken, zonder verlies van je comfort.

Lees meer

{{NEWSLETTER_BOX}}