Mila: “Kattenhaar van je sofa verwijderen? Dit is mijn gouden tip! »

12/05/2022

Het duurde niet lang voordat onze nieuwe kat de koning van het huis werd. De sofa en de kussens, het tapijt in de woonkamer, de dekbedden, de matjes in de badkamer…: als het zacht en comfortabel is, is het van hem. Zijn spinnende territorium blijft zich uitbreiden. En zijn haren vind je nu overal.

Tran Mau Tri Tam

Wekenlang was ik voortdurend met mijn pluisroller in de weer. Bijna dag en nacht. Dat was het genoeg, want de navullingen gingen er in een waanzinnig tempo door. Zowel praktisch als economisch of ecologisch. Ik moest een andere truc vinden om dat ongewenst haar van textiel en andere stoffen te verwijderen.

Tip van grootmoeder

Ik testte eerst het natte washandje, waarvan bekend is dat haar hierop samenklit. Met kleine cirkelvormige en vastberaden bewegingen kon ik de haren inderdaad vrij snel verzamelen. Maar ik was niet overtuigd: de gereinigde stof was uiteraard licht vochtig nadat het washandje was gepasseerd. En dan is het niet erg prettig om op de lakens te liggen of in de sofa te zitten.

Daarom heeft een andere handschoen mijn voorkeur! Eén die eleganter en kleurrijker is! Ja, de rubberen huishoudelijke handschoen blijkt het meest effectief! Het materiaal maakt het gemakkelijk om de verloren haren te verzamelen. En om nog efficiënter en sneller te werk te gaan, sproei je gewoon wat haarlak op de handschoen. Dankzij dit trucje volstaat een enkele passage om alle haren te verzamelen. Deze truc is ook ideaal om het haar van je kleding te verwijderen en piekfijn naar het werk te gaan!

Als je een mooie haarpluis hebt gevangen, gooi ze dan niet weg! Open het raam en laat ze wegwaaien: de vogels zullen blij zijn met deze zachte dons om hun nest te bouwen!