Dit is hoe je je badhanddoeken soepel en zacht maakt

9/07/2021

Mettertijd en door het wassen, hebben badhanddoeken de neiging om ruw te worden. Dit is hoe je ze opnieuw soepel en zacht maakt!

Denny Muller

Niets onaangenamer na een douche dan een ruwe badhanddoek die over je huid schuurt. Het volstaat nochtans om enkele dingen in het achterhoofd te houden om ervoor te zorgen dat je handdoeken je niet in de steek laten eens ze proper en droog zijn.

Een kleine boost

Laten we beginnen met een simpele manier die de zachtheid van je ruwe handdoeken en badlakens herstelt. Verzamel alle exemplaren die volgens jou ruw zijn. Begin, zonder je wasmachine te overbelasten, een eerste wasbeurt op 60° met 200 ml witte azijn en zonder wasmiddel.

Als deze cyclus klaar is, start je een tweede, nog steeds op 60°, deze keer met 100 g bakpoeder maar nog steeds zonder afwasmiddel. Deze methode houdt je handdoeken zacht en aangenaam, zonder onaangename geurtjes.

Daglijks

Om te voorkomen dat je handdoeken in schuurpapier veranderen, gebruik je over het algemeen iets minder wasmiddel dan op de verpakking wordt aanbevolen. Als je handdoeken ruw zijn, komt dat vooral door de resten wasmiddel die zich ophopen in de vezels van de stof. Gebruik ook liever een vloeibaar wasmiddel dan een wasmiddel in poedervorm. Je kunt ook een eetlepel witte azijn of zuiveringszout toevoegen tijdens je wascycli voor de dagelijkse verzorging van je lakens en handdoeken.

Bedenk ook dat heet water de neiging heeft de vezels zachter te maken en het wasmiddel beter te absorberen. Dit helpt om vuil en resten die aan de handdoeken kleven te verwijderen. Om de ideale wastemperatuur te vinden, kijk je op het etiket van je handdoeken voor je ze wast.

Tenslotte kan herhaaldelijk drogen in de droogkast de stof van de handdoeken doen slijten en ze harder maken. Om dit te voorkomen, stel je je droger in op een lagere temperatuur en snelheid. Heb je geen elektrische droger, schud je handdoeken dan een paar keer om de vezels los te maken voor je ze te drogen hangt.