3 trucjes om je koperen keukengerei te poetsen

26/05/2021

Of ze nu rustiek is of eigentijds, een keuken kan altijd wat koperen accessoires gebruiken. Op voorwaarde dat het blinkt natuurlijk!

Kaufmann Mercantile

Eerste methode: bakpoeder en citroensap!

Deze methode bespaart je het gebruik van specifieke, meestal chemische producten. Zo doe je het: meng versgeperst citroensap met twee of drie theelepels bakpoeder in een kom. Dompel dan een zachte doek in het mengsel en wrijf over het te poetsen voorwerp. Maak je geen zorgen: het zuiveringszout zal het oppervlak van het metaal niet bekrassen. Tot slot: droog het geheel af met een schone microvezeldoek.

Tweede, 100% natuurlijke aanpak: zout en witte azijn.

Begin hier met het doordrenken van een doek met witte azijn en bestrooi die daarna met een beetje fijn zout. Wrijf met deze vochtige doek over de op te blinken plekken en, als het metaal oxidatievrij gemaakt is, spoel je het met water af en droog je het. Klaar is kees!

Derde, verbazingwekkende methode: ketchup!

Deze saus, lekker op frietjes en hamburgers, kan koperen oppervlakken weer doen glanzen. Hoe komt dat? Heel simpel: het zuur van de tomaat, in combinatie met de azijn en het zout dat in de saus zit, kunnen de geoxideerde plekken heel efficiënt te lijf gaan. Breng gewoon een beetje ketchup aan op de doffe oppervlakken en laat het een paar minuten staan. Wrijf het oppervlak daarna krachtig schoon met een zachte doek. Spoel het voorwerp tenslotte af met warm water en droog het na met een propere microvezeldoek.